Μενού
fotia
Φωτιά στην Πάρνηθα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε πύρινο εφιάλτη για μία ακόμη ημέρα βρίσκεται η χώρα με πολλές εστίες φωτιές να συνεχίζουν να καίνε βοηθούμενες και από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνέχισαν να δίνουν μάχη στα ενεργά μέτωπα σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία και στον Έβρο ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ελικόπτερα αλλά και αεροπλάνα.

Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη που δείχνει LIVE την πορεία της φωτιάς.

Δείτε εδώ τον live χάρτη της NASA

Πού έχει φωτιά αυτή την ώρα

Στην Πάρνηθα δίνεται μία τεράστια μάχη για να μην καεί ο Εθνικός Δρυμός, ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής. H φωτιά έφτασε στο τελεφερίκ και το καζίνο της Πάρνηθας ενώ όλη η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Εκκενώθηκε προληπτικά το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.

Στην Αλεξανδρούπολη, η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για πέμπτη ημέρα. Στην περιοχή σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν τις προσπάθειές τους στο παραλιακό μέτωπο. Στόχος είναι να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς του δάσους της Δαδιάς προς τα δυτικά και συγκεκριμένα προς τη Λεπτοκαρυά. 

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Ροδόπη καθώς το 112 έχει στείλει μηνύματα για να απομακρυνθούν κάτοικοι από τα Κασσιτερά και το Κιζάρι, προς τις Σάπες. Στην περιοχή ξεκίνησαν τις ρίψεις δύο ελικόπτερα καθώς υπάρχουν διάφορες εστίες διάσπαρτες σε δύσβατα σημεία στην περιοχή. 

Νέα φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια μετά τις πυρκαγιές σε Ψαχνά, Αρτάκη και Πισσώνα. Εκδηλώθηκε σε δάσος στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, το οποίο εκκενώνεται.

Στα μέτωπα της Βοιωτίας, η φωτιά που καίει από την Τρίτη στην Υλίκη, έχει μεγάλη αναζωπύρωση και πέρασε την πλαγιά προς τα Βάγια. Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση και στο Στείριο Διστόμου Βοιωτίας.

Στο μέτωπο του Ασπροπύργου η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο διάσπαρτες ενεργές εστίες πυρκαγιάς. Από το 112 εστάλη μήνυμα εκκένωσης στο Σοφό

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στο Μοσχοπόδι της Θήβας με την εικόνα της να είναι ελαφρώς βελτιωμένη σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή από νωρίς το πρωί 5 αεροσκάφη.

Ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται πυρκαγιές σε Μακρακώμη Φθιώτιδας, Κόκλα Άργους, Κρυονέρι Ναυπακτίας, Πρόδρομο Βοιωτίας και Ταρσό Λειβαδιάς.

Στη Χρυσούπολη Καβάλας η γενικότερα εικόνα της πυρκαγιάς παρουσιάζεται βελτιωμένη και οι ισχυρές δυνάμεις που έχουν διατεθεί αντιμετωπίζουν δύο μέτωπα, το ένα πλησίον του οικισμού Αβραμυλιά και το δεύτερο στην περιοχή Διαλεκτό. Από αέρος  επιχειρούν 2 αεροσκάφη, το ένα από την Κροατία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 4) σε: Έβρο, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Θάσο, Λήμνο και Λέσβο, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Φωκίδα, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λευκάδα και Αττική.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για σήμερα, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA