Μενού
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Θεσσαλία με 57 νεκρούς | EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Αναστάσιος Δέδες, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και δικαστικός πραγματογνώμονας, που έκανε αυτοψία αρχικά στη θέση Κουλούρι που μεταφέρθηκαν τα βαγόνια των αμαξοστοιχιών, και στη συνέχεια στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, αναφέρθηκε στο «χαμένο βαγόνι» της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Ο κ. Δέδες, ο οποίος παρέδωσε το πόρισμά του στην Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, μίλησε στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στάθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη. «Από την αυτοψία, την οποία κάναμε, κάναμε καταμέτρηση όλων των βαγονιών που υπήρχαν εκεί και διαπιστώθηκε πως τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο Κουλούρι ήταν τέσσερα».

«Τα τρία ήταν αυτά που είχαν τις λαμαρίνες και το τέταρτο, που είχε ζημιά, είχε πάνω του ένα κοντέινερ και μεταφέρθηκε οδικώς στη Θεσσαλονίκη. Κατά σύνολο, τα βαγόνια είναι 13, όπως αναγράφονταν τα έγγραφα που είχε παραδώσει η Hellenic Train» πρόσθεσε ο πραγματογνώμονας για τα Τέμπη.

Τέμπη: Η αρχική πληροφορία για το «χαμένο βαγόνι»

Η αρχική πληροφορία για το «χαμένο βαγόνι» μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπου έγινε λόγος ότι δύο από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, οι κ. Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος, επισκέφθηκαν τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας και κατέθεσαν συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη.

Στο Star τονίστηκε ότι στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη, που παραδόθηκε στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, επισημαίνεται ότι η εμπορική αμαξοστοιχία είχε 14 και όχι 13 βαγόνια, όπως δηλώθηκε επίσημα. Δηλαδή υπάρχει ένα παραπάνω βαγόνι.

Πάντα σύμφωνα με το Star, το βαγόνι βρισκόταν αμέσως μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κοντέινερ, δηλαδή ήταν κλειστού τύπου.

Κατά τις ίδιες πηγές, το βαγόνι φέρεται να μη είχε εντοπιστεί, καθώς διαλύθηκε από την έκρηξη τη στιγμή της σύγκρουσης, πράγμα που διαψεύστηκε από τον κ. Αναστάσιο Δεδέ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA