Μενού
treno-tempi
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μια απίστευτη αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε της ζωή σε 57 ανθρώπους, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, δύο από τους συγγενείς, των θυμάτων οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος, επισκέφθηκαν τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας και κατέθεσαν συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, στη συγκεκριμένη έκθεση υπάρχει ένα στοιχείο που εάν όντως επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για στοιχείο – βόμβα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για χαμένο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Στο Star τονίστηκε ότι στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη, που παραδόθηκε σήμερα στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, επισημαίνεται ότι η εμπορική αμαξοστοιχία είχε 14 και όχι 13 βαγόνια, όπως δηλώθηκε επίσημα. Δηλαδή υπάρχει ένα παραπάνω βαγόνι.

Πάντα σύμφωνα με το Star, το βαγόνι βρισκόταν αμέσως μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κοντέινερ, δηλαδή ήταν κλειστού τύπου.

Κατά τις ίδιες πηγές, το βαγόνι δεν είχε εντοπιστεί, καθώς διαλύθηκε από την έκρηξη τη στιγμή της σύγκρουσης.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος του Star που αποκάλυψε το θέμα αναρωτήθηκε: «Αν όντως υπάρχει και άλλο βαγόνι που αγνοείται γιατί δεν δηλώθηκε; Ποιο ήταν το φορτίο του βαγονιού;».

Τέμπη: Οι αναλύσεις για το ξυλόλιο

Επιπλέον, τονίζεται ότι σύμφωνα με τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους το ξυλόλιου βρέθηκε σε καθαρότητα 95%, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε ατόφια σε συγκεκριμένο χώρο.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες έχουν εστιάσει στο ξυλόλιο, καθώς δεν αποκλείεται να προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά τη στιγμή της σύγκρουσης στα Τέμπη.

Να τονιστεί ότι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν υπόμνημα στον Εφέτη Ανακριτή και ζητούν να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Επίσης, τόνισαν ότι «η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να έχει Εθνικούς Κανόνες Ασφαλείας τουλάχιστον από το 2019 αλλά δεν υπήρχαν».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA