Μενού
seismos kefalonia
Ζημιές από σεισμό στην Κεφαλονιά | Eurokinissi/Φωτογραφία αρχείου
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ωρών στην Κεφαλονιά, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα όπου δίνει την δική του εκτίμηση για την εξέλιξη του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, ο σεισμολόγος τονίζει ότι το τελευταία 24ωρο «παρατηρούμε μια πολύ έντονη μικροσεισμική δράση Βόρεια της Άσσου με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ (πράσινο στο χάρτη). Δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου)».

Στη συνέχεια, ο Άκης Τσελέντης επισημαίνει ότι το φαινόμενο «θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες» ενώ οι σεισμοί θα γίνονται «αρκετά αισθητοί».

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσελέντη:

Σεισμός στην Κεφαλονιά: Τα δύο σενάρια

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας για τον σεισμό στην Κεφαλονιά, ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι σεισμολόγοι παρακολουθούν τη δραστηριότητα, αναλύοντας τις δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε "σμηνοσειρά", δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος.

«Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε» εξήγησε προηγουμένως, προτού αναλύσει το σεισμικό φαινόμενο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA