Τεράστιες είναι οι ζημιές από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias σε Μαγνησία και Θεσσαλία. Μεγάλα είναι τα προβλήματα από τις πλημμύρες σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας, κυρίως στους Δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων.
Τελευταίο χωριό που εκκενώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (28/09) ήταν το Αχίλλειο Φαρσάλων, ενώ αρκετά ήταν τα χωριά της Λάρισας που χρειάστηκε χθες βράδυ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα να εκκενωθούν.
Στο διαδίκτυο ανέβηκε μία συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει τη στάθμη του νερού να έχει καλύψει τα σπίτια στο χωριό Υπέρεια Φαρσάλων.
Χθες εστάλη και νέο μήνυμα από το 112 ώστε να εκκενωθούν αρκετά χωριά. Η ενεργοποίηση του 112 αφορούσε τις περιοχές Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι και Σταυρός για εκκένωση προς Φάρσαλα, λόγω πλημμυρικών φαινομένων.
Η στάθμη του νερού του Πηνειού έχει ανέβει επικίνδυνα περίπου στα 4 μέτρα, ενώ ξεπέρασε τα 6 μέτρα στην λίμνη Κάρλα, προκαλώντας ανησυχία.
«Έσκασε» ο δρόμος
Στην Αγριά του Βόλου, ο δρόμος «έσκασε» με αποτέλεσμα να βγει ο αγωγός από το έδαφρος, όπως φαίνεται σε βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.
- Ένταση μεταξύ Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε: «Να τους καλέσεις στις εκπομπές σου και να τους ρωτήσεις, όχι εδώ»
- Συγκινεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Το «ευχαριστώ» και η παράκληση στη μνήμη της μητέρας του
- Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Έρευνα για ευθύνες κράτους, και ιδιωτών
- Πώς θα γίνει η υποδοχή των επτά σορών από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία» - Η πομπή στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.