Μενού
sillipsi Renti
Σύλληψη για τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού | Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
  • Α-
  • Α+

Βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που αποδόθηκαν σήμερα (23/04) στους 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα ασκήθηκε ποινική δίωξη για 28 συνολικά αδικήματα, με τα 12 εξ αυτών να είναι κακουργήματα. 

Την υπόθεση αναλαμβάνουν 5 ανακριτές ενώ οι κατηγορούμενοι παίρνουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Μεταξύ των 160 ατόμων που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία, βρίσκονται και 15 ανήλικοι, ένας εκ των οποίων είναι ήδη στους συλληφθέντες.

Ο ρόλος των δύο αδελφών

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ρόλο στην οργάνωση, τον σχεδιασμό και την μεταφορά των πολεμοφοδίων είχαν τόσο ο 18χρονος προφυλακισμένος για τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, όσο και ο ανήλικος αδερφός του, που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του σταθμού, τα δύο αδέρφια μαζί με ακόμη 32 μέλη της οργάνωσης, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Λυγγερίδη, συγκεντρώθηκαν έξω από την VIP πόρτα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, με σκοπό να φορτώσουν πολεμοφόδια στα αυτοκίνητα και να τα μεταφέρουν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έμειναν έξω από το Καραϊσκάκη μια ώρα.

Τα δύο αδέρφια, ενώ ήταν έξω από το Καραϊσκάκη, φέρεται να πήραν εντολή από τον μάνατζερ του τράπερ να πάνε σε βενζινάδικο και να εφοδιαστούν με βενζίνη για να φτιάξουν μολότοφ. 

Μέλος της οργάνωσης με τα αρχικά Κ.Π φέρεται να έδωσε στα αδέλφια δυναμίτες για να φτιάξουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η συνομιλία ανάμεσα στα δύο αδέρφια 

Αποκαλυπτικός είναι και ο διάλογος που είχαν τα δύο αδέλφια, τα οποία κατηγρούνται για εμπλοκή στην υπόθεση, μετά το δολοφονικό χτύπημα.

Ο 16χρονος, πάντα σύμφωνα με το Star, φέρεται να λέει στον 18χρονο ότι μέσα στις φυλακές θα τον υποδεχθούν σαν «ήρωα» μετά τον φόνο αστυνομικού.

Ο 16χρονος του λέει ότι «μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό θα σε έχουν όλοι πάνω».

τα δύο αδέ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA