Μενού
Ο 18χρονος κατηγορούμενος στου Ρέντη
Στην ανακρίτρια Πειραιά ο 18χρονος καθ' ομολογίαν δράστης του Ρέντη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην ανακρίτρια Πειραιά οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης (14/12) ο 18χρονος καθ' ομολογίαν δράστης, που κατηγορείται πως έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, τραυματίζοντας τον 31χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία επικαλέιται τον σύνηγορό του Απόστολο Λύτρα, ο 18χρονος στου Ρέντη παραδέχθηκε πως βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του, απόρροια της ναυτικής φωτοβολίδας που φέρεται να έριξε προς τη διμοιρία των ΜΑΤ.

Παράλληλα, είπε πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη, καθώς σκοπός του ήταν να την πετάξει προς τα πάνω. Ωστόσο, όπως είπε, επειδή δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, τού έφυγε προς τα κάτω με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 31χρονο υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ στου Ρέντη.

Ρέντη: Τα πρώτα λόγια από την απολογία του

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν, επίσης, τα πρώτα λόγια του 18χρονου στην ανακρίτρια σχετικά με τη ναυτική φωτοβολίδα που χρησιμοποίησε στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Τόνισε, συγκεκριμένα, πως ήταν πορτοκαλί χρώματος και εκ των πραγμάτων, μπορεί να προκύψει εάν αυτή η φωτοβολίδα, ήταν αυτή που τραυμάτισε τον αστυνομικό στου Ρέντη. Δήλωσε, καταληκτικά, συντετριμμένος ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» και του πυρήνα των χούλιγκαν, που έδρασαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν θα αργήσουν να έρθουν νέα εντάλματα σύλληψης. Μάλιστα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλου συλλόγου στα δυτικά προάστια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA