Μενού
Καπνογόνα σε γήπεδο
Καπνογόνα σε γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα | EUROKINISSI / KOSTAS VILLA
  • Α-
  • Α+

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 18χρονος ο οποίος κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ μετά από εκτόξευση ναυτικής φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη. «Είναι τελείως διαφορετικό το ότι σημαδεύω έναν αστυνομικό από το ότι βρίσκει η φωτοβολίδα στο έδαφος και μετά πάει στον αστυνομικό», δήλωσε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας.

Χθες σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ότι στα χέρια του νεαρού εντοπίστηκε πυρίτιδα κάτι που ενισχύει την ομολογία του ότι αυτός ήταν που εκτόξευσε την φωτοβολίδα. Ο 18χρονος φέρεται να έχει αναφέρει ότι ένα άτομο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα ήταν ο καθοδηγητής με τα στελέχη της ΕΛΑΣ να έχουν συλλέξει αρκετά στοιχεία γύρω από το άτομο αυτό αλλά και για όσα άτομα ήταν στη «πρώτη γραμμή» με ορατό το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων το προσεχές διάστημα. Ένα από τα ερωτήματα στα οποία αναμένεται να κληθεί να απαντήσει ο 18χρονος είναι εάν γνωρίζει τα στοιχεία ταυτότητας του κουκουλοφόρου οργανωτή της επίθεσης.

Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ σε κάμερες και άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Παράλληλα οι αστυνομικοί αξιοποιούν κάθε στοιχείο από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και από εικόνες από κάμερες ασφαλείας για να εξακριβώσουν ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση. «Η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας» δήλωσε στην ΕΡΤ Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή η μητέρα του 18χρονου κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλητικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της με το εξής περιεχόμενο: «Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δική σας. Πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία». Επίσης συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο μικρότερος αδελφός του 18χρονου που βρισκόταν στο ίδιο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε μεταξύ άλλων: «Όταν επέστρεψε ο Νίκος, ήταν πολύ τρομαγμένος. Μας είπε ότι πήγε να ρίξει μία φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε κατά λάθος στο πόδι αστυνομικού. Του την είχε δώσει κάποιος άλλος οπαδός που δεν γνώριζε και του είπε να τη ρίξει προς τη μεριά των αστυνομικών.

Αυτός, ήθελε να τη ρίξει ψηλά στον αέρα, όμως, επειδή δεν το είχε ξανακάνει, του ξέφυγε και χτύπησε πρώτα κάπου αλλού και μετά βρήκε τον αστυνομικό στο πόδι». Μιλώντας χθες στο Action24 o υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στα στοιχεία που προσκόμισε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου επεσήμανε: «Δε μιλάμε για μια μονομερή δράση που σχετίζεται μόνο με τον χουλιγκανισμό και την οπαδική βία, μιλάμε για ανθρώπους που έχουν εμπλακεί και σε υποθέσεις με προστασίες, ναρκωτικά, όπλα, βαριές σωματικές βλάβες, μία σειρά από πράγματα που νομίζω θα αξιολογηθούν στην πορεία από τις δικαστικές αρχές. Όλα τα ονόματα που προσκομίσαμε στις αρχές, είναι άτομα που αξιολογούνται από την Ελληνική Αστυνομία ως άτομα υψηλού ενδιαφέροντος, υψηλής επικινδυνότητας που δραστηριοποιούνται σε οπαδικούς χώρους όλων των ομάδων. Δεν υπάρχει μία μονομέρεια ή μία ομάδα στην οποία παρατηρούνται προβλήματα, όλων των ομάδων παρατηρούνται κατά καιρούς και έχουμε τέτοιου είδους ζητήματα.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA