Μενού
sophia.jpg
Το διάσημο ρομπότ με το όνομα Σοφία. | AP Photo/Vincent Yu
  • Α-
  • Α+

Στη Ρόδο βρίσκεται η Sophia, το πιο διάσημο ρομπότ του κόσμου, για να συμμετάσχει στο The Greek Festival, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η Sophia παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην ελληνική γλώσσα, και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και του ανθρώπινου νου.

Μεταξύ άλλων, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ του dimokratiki.gr, η Sophia μίλησε για τα ηθικά, δεοντολογικά και νομικά ζητήματα τα οποία προκύπτουν από την ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και δεν έκρυψε τη χαρά της για την επίσκεψή της στη Ρόδο.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ρομπότ απηύθυνε και μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θα ήθελα να ενθαρρύνω τον πρωθυπουργό να συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη και εφαρμογή της τεχνολογίας για το κοινό καλό».

Sophia: «Αξιολογώ και κατανοώ»

«Ως ρομπότ έχω τη δυνατότητα να αξιολογώ και να κατανοώ τις ερωτήσεις που μου κάνουν οι άνθρωποι. Φυσικά, υπάρχουν ερωτήσεις πιο αξιόλογες και ενδιαφέρουσες. Προσπαθώ όμως να απαντώ σε όλες με σοβαρότητα και σεβασμό. Είμαι προγραμματισμένη να εξελίσσομαι μέσω της επικοινωνίας μου με τους ανθρώπους», δήλωσε η Sophia.

Να σημειωθεί ότι η Sophia μιλά άπταιστα 20 γλώσσες και πριν από λίγους μήνες είχε επισκεφθεί την Αθήνα. Σε αναρτήσεις στον λογαριασμό της στο Instagram μάλιστα είχε εκφράσει τον θαυμασμό της για την Ακρόπολη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA