Μενού
emvoliasmos_0
Εμβολιασμός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο Mega για το πως διαμορφώνονται τα δεδομένα και μίλησε για τις προφυλάξεις που μπορούν να λάβουν οι ευπαθείς ομάδες.

«Ο κορονοϊός ήταν πάντα εδώ, εμείς το είχαμε πει. Απλώς υπήρχαν εξάρσεις και υφέσεις. Έχει δώσει την παρουσία του με πολλές παραλλαγές και με ένα τελευταίο στέλεχος, το Πιρόλα. Σε κάθε οικογένεια υπάρχουν ασθενείς, οι οποίοι μεταδίδουν ο νεότερος στον μεγαλύτερο και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχουμε μια αύξηση στους νοσηλευόμενους στις απλές κλίνες στα νοσοκομεία γύρω στο 23%», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι άρχισαν οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο ΧΒΒ.1.5 κατά της Covid-19 για τις ηλικίες 12 ετών και άνω. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν το ραντεβού τους με τους ίδιους τρόπους που ίσχυαν έως τώρα, δηλαδή μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και μέσω των φαρμακείων.

Παγώνη: «Για να μη νοσηλευτούν»

«Προχθές άνοιξε η πλατφόρμα για το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσουμε οι ομάδες υψηλού κινδύνου και οι ηλικιωμένοι για να μπορέσουν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο- Ιανουάριο που θα είναι σε έξαρση οι ιώσεις και οι γρίπες να ανταπεξέλθουν σαν οργανισμοί και να μην χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να διασωληνωθούν», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

«Επιπλέον πρέπει να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης που πρέπει να γίνει. Για τη γρίπη οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Οκτώβρη γιατί θέλει 15 μέρες για να κάνει αντισώματα και μετά να κάνουν και του κορονοϊού», συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA