Μενού
trakter agrotes
Κινητοποίηση αγροτών στον Πλατύκαμπο Λάρισας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση επιφυλακής θα βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί σήμερα και αύριο στην Αθήνα λόγω της έλευσης των αγροτών με τρακτέρ και λεωφορεία. Τα πρώτα γεωργικά μηχανήματα αναμένεται περίπου στις 4 το απόγευμα να κάνουν την εμφάνιση τους στο κέντρο της πρωτεύουσας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να αναχωρήσουν μετά από 24 ώρες περίπου.

Εκτιμάται ότι στην κινητοποίηση θα κάνουν την εμφάνιση τους πάνω από 200 τρακτέρ από Πλατύκαμπο, Κάστρο Βοιωτίας, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αλμυρό Στεφανοβίκειο, Ημαθία και Φθιώτιδα, οι αγρότες της Πελοποννήσου αποφάσισαν να φτάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία ενώ αναμένεται να φτάσουν νωρίς το πρωί και από την Κρήτη με πλοία. Εκτός από τα τρακτέρ στο κονβόι προς την Αθήνα συμμετέχουν ημιφορτηγά αλλά και οχήματα με ανταλλακτικά σε περίπτωση που παρουσιάσει τεχνικό πρόβλημα κάποιο γεωργικό όχημα.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει λάβει μέτρα τόσο στις δυο εθνικές οδούς όσο και σε κομβικά σημεία στο κέντρο. Στόχος το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα ενώ έχει προβλεφθεί χώρος όπου θα σταθμεύσουν και θα «διανυκτερεύσουν» τα τρακτέρ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ κ. Κωνσταντία Δημογλίδου «κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας».

Στην Αθήνα με... συνοδεία περιπολικών

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η κίνηση των τρακτέρ θα γίνει συνοδεία περιπολικών με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο και στη συνέχεια με συρμούς του Ηλεκτρικού να κινηθούν οι αγρότες προς την Ομόνοια και από εκεί στο Σύνταγμα. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραΐσκάκη. Στη συνέχεια θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Ακόμη θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας.

Παράλληλα θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς. Επιπροσθέτως η κίνηση στη λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη ενώ τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Εκτός από τους αγρότες για σήμερα το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί και συγκεντρώσεις από μέλη του ΠΑΜΕ σε διάφορα σημεία στο κέντρο προκειμένου να γίνει μια ενιαία πορεία προς το Σύνταγμα. Σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται υπουργεία όπως το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και η Βουλή. Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν σήμερα από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας και να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές για να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA