Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Εύβοια «ξύπνησε» την Παρασκευή με πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,2 Ρίχτερ. Μία δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη την κεντρική Ελλάδα με το νησί να «κουνιέται» συνολικά καθώς το εστιακό του βάθος ήταν μικρό.

«Είχε μεγάλη διάρκεια και θόρυβο. Είχε πολύ δυνατό βουητό» λένε στο Reader κάτοικοι της Χαλκίδας που ένιωσαν ιδιαίτερα τον πρωινό σεισμό. Κάτοικοι αλλά και μαθητές στην περιοχή του Μαντουδίου έχουν βγει στου δρόμους αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο evima.gr o αντιδήμαρχός Μαντουδίου Γιάννης Καντζούρας, «ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και είχε διάρκεια μεγάλη, όλοι έχουν βγει στους δρόμους, ο κόσμος τρέμει στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού».

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 14,2 χιλιόμετρα και επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά του Προκοπίου.

Σεισμός στην Εύβοια: Ταρακουνήθηκε η χώρα

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Αττικής, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε Θεσσαλία, βόρεια Πελοπόννησο, Φθιώτιδα και Φωκίδα. Να σημειωθεί ότι στην Αθήνα το ξύπνημα του Εγκέλαδου ταρακούνησε όλες τις περιοχές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 14,2 χιλιόμετρα και επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά του Προκοπίου.

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA