Μενού
Ο Ηλίας Μίχος οδηγείται στο δικαστήριο
Ο Ηλίας Μίχος οδηγείται στο δικαστήριο | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο, τη μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια αλλά και τον τρίτο, βασικό, κατηγορούμενο που είναι γνωστός με τ΄όνομα «Μιχάλης».

Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφασή του, το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στον Ηλία Μίχο, αλλά και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και στη μητέρα της 12χρονης, με πλειοψηφία 6-1. 

Ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον αποκαλούμενο «Μιχάλη».

Όσον αφορά στους αποκαλούμενους «πελάτες», αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που σημαίνει μειωμένη ποινή.

Αντιμέτωπος με ισόβια ο Μίχος

Η απόφαση του δικαστηρίου, που έρχεται και μετά τη σχετική εισαγγελική πρόταση, σημαίνει πως ο Μίχος αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου. Οι άλλες κατηγορίες επισύρουν πολυετείς καθείρξεις - από 10 έως 15 έτη, η κάθε μία. 

Σημειώνεται πως ο βασικός κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση, καταδικάστηκε και για:

  • Κατάχρηση ανηλίκου με πλειοψηφία 5-2 (4 ένορκοι και 1 τακτικός δικαστής)
  • Μαστροπεία όπως εισάγεται με την ψήφο 4 ενόρκων και τους 3 τακτικούς δικαστές να κρίνουν πως πρέπει να κριθεί ένοχος για διευκόλυνση σε μαστροπεία, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελέας
  • Πορνογραφία ανηλίκου (κατοχή και διανομή μέσω πληροφορικών συστημάτων) ομόφωνα

Κρίθηκε ένοχος, επίσης, για πλημμέλημα σχετικά με κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Η μητέρα της ανήλικης είχε απαλλαχθεί από τις κακουργηματικές κατηγορίες - μαστροπεία και πορνογραφία ανηλίκων - αλλά καταδικάστηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Ηλία Μίχου.

Παρά τη μη αναγνώριση των ελαφρυντικών και επειδή έχει περάσει ήδη σχεδόν 18 μήνες στη φυλακή, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη. 

Όσον αφορά, τέλος, στον «Μιχάλη», το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για μαστροπεία της ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκου, κατηγόριες για τις οποίες προβλέπονται ποινές από 10 έως 15 χρόνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA