Μενού
Ο Ηλίας Μίχος
Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Ηλία Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια, βάζοντας τέλος στη σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Συγκεκριμένα, ισόβια και επιπλέον 41 χρόνια (εκτιτέα τα 20) καθώς και χρηματική ποινή επέβαλε στον 55χρονο το Μικτό Ορκωτό για τον κατ´ εξακολούθηση βιασμό της 12χρονης από τα Σεπόλια, καθώς και για τις άλλες πράξεις που καταδικάστηκε: της μαστροπείας, της πορνογραφίας, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και της παράνομης κατοχής όπλων- πυρομαχικών.

Στη μητέρα του κοριτσιού επιβλήθηκε φυλάκιση 20 μηνών και χρηματική ποινή για την εκβίαση ενώ στον επονομαζόμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε κάθειρξη 24 ετών για τη μαστροπεία και την πορνογραφία της 12χρονης.

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και σε έναν εξ αυτών της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 13 μήνες έως 7 χρόνια.

Σεπόλια: Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αποφασίστηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό τόσο στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης των Σεπολίων όσο και στη μητέρα της 12χρονης, αλλά και τον τρίτο κατηγορούμενο που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Μιχάλης».

Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφασή του, το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στον Ηλία Μίχο, αλλά και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και στη μητέρα της 12χρονης, με πλειοψηφία 6-1. 

Ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον αποκαλούμενο «Μιχάλη». Όσον αφορά στους αποκαλούμενους «πελάτες», αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA