Μενού
Διαμαρτυρία στο δικαστήριο για την υπόθεση της 12χρονης
Διαμαρτυρία στο δικαστήριο για την υπόθεση της 12χρονης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τη Δευτέρα (1/4) αναμένονται οι αποφάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας σχετικά με τις ποινές στους καταδικασθέντες για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια.

Λόγω του πλήθους των κατηγορουμένων, η διαδικασία κρατάει αρκετά, ωστόσο αναμένεται να μπει σύντομα τέλος στην πολύκροτη υπόθεση.

Την 1η Απριλίου αναμένεται να εισαγγελική πρόταση και στη συνέχεια η απόφαση του δικαστηρίου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με αγορεύσεις σχετικά με την αναγνώριση τυχόν ελαφρυντικών και έπειτα θα ανακοινωθούν οι τελικές ποινές κάθειρξης.

Καταδικάστηκε ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία της ανήλικης

Σημειώνεται πως το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του Ηλία Μίχου, όπως εισάγεται για τις βαρύτερες κατηγορίες στο κατηγορητήριο για στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης.

Αρνήθηκε την εισαγγελική πρόταση και κατά πλειοψηφία 5 προς 2 έκρινε το 55χρονο επιχειρηματία για βιασμό,φέρνοντας τον, αντιμέτωπο με ισόβια κάθειρξη.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα κρίθηκε: 

  • Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη με 5 προς 2.
  • Ένοχος ομόφωνα για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων)
  • Ένοχος για Μαστροπεία με 4 προς 3
  • Ένοχος Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.
  • Αθώος για Εμπορία ανήλικου

Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Για τη μητέρα της ανήλικης το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι είναι αθώα για πορνογραφία και με πλειοψηφία 4- 3 για μαστροπεία. Κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Όσον αφορά τον τρίτο εκ των βασικών κατηγορουμένων,τον αποκαλούμενο Μιχάλη, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία και αθώος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο .

Ως προς τους λοιπούς κατηγορούμενους, το δικαστήριο έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο «πελάτη», κατά πλειοψηφία, για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επίσης, ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Τέλος, έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA