Μενού
sepolia
Δίκη για την υπόθεση της μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τα Σεπόλια. | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Την προσεχή Δευτέρα 1 Απριλίου θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες για τη φρικιαστική υπόθεση στα Σεπόλια και ουσιαστικά θα καθοριστούν οι τελικές τους ποινές.

Ο 55χρονος βασικός κατηγορούμενος για την κακοποίηση και μαστροπεία του 12χρονου κοριτσιού είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Να σημειωθεί ότι με βάση την τροποποίηση του νόμου, το Νοέμβριο του 2021, ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται μόνο με ισόβια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι τέσσερις ένορκοι, ήταν εκείνοι που έκριναν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της δίκης: Χάρισαν την ελευθερία στη μητέρα της 12χρονης και έστειλαν το βασικό κατηγορούμενο στη φυλακή.

Για την κατηγορία του βιασμού, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 5-2, δύο δικαστές μειοψήφησαν ζητώντας την απαλλαγή του για το βιασμό.

Σεπόλια: Πώς ψήφισε το δικαστήριο

Για τη μαστροπεία, η απόφαση ήταν οριακή, οι 4 ένορκοι τον έκριναν ένοχο, ενώ οι 3 τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί μόνο για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, όπως δηλαδή είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας.

Την ελευθερία στην 38χρονη μητέρα χάρισαν οι τέσσερις ένορκοι, για τη σοβαρότερη κατηγορία που αντιμετώπιζε, της διακεκριμένης μαστροπείας της κόρης της. Η απόφαση ήταν 4-3.

Σεπόλια: Οριστικές αποφάσεις

Για τους περισσότερους εκ των 16 που καταδικάστηκαν κρίθηκε ότι συνευρέθηκαν με το παιδί χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική του ηλικία. Πάντως, οι δικαστές με την ψήφο τους, έδειξαν να μην τους πιστεύουν.

Οι τελικές ποινές των 20 καταδικασθέντων αναμένεται να εκφωνηθούν έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο δικηγόρος της 12χρονης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι δικαίωση για το παιδί, είναι δικαίωση για τη δικαιοσύνη, το παιδί χάρηκε πολύ με την απόφαση, έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι δε φταίει η μαμά του και το δικαστήριο το κατάλαβε».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA