Μενού
Κλειστό σχολείο
Λουκέτο σε σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε καταγγελίες για τις εγκαταστάσεις του δημοτικού της Κηφισιάς στο οποίο καγκελόπορτα καταπλάκωσε τρία παιδιά, προχωρούν οι γονείς.

Εκτός από την καγκελόπορτα που τραυμάτισε τον 9χρονο, είχε πέσει και οροφή αλλά και στέγαστρο το οποίο ήταν κατασκευασμένο από αμίαντο

«Τα παιδιά μας είναι σοκαρισμένα. Δεν ξέρουμε τι να τους πούμε» είπε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, Ελένη Μακρή.

Η κ. Μακρή ενημέρωσε πως «στο συγκεκριμένο σχολείο γίνεται πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Ένα σχολείο γερασμένο, κακοσυντηρημένο. Ο εργολάβος μονίμως κάνει αστοχίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών». 

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, «πριν δύο μήνες έπεσε ψευδοροφή, ευτυχώς εν ώρα διαλείμματος».

Επίσης «έσπασε στέγαστρο αμιάντου εν ώρα μαθήματος και απομακρύνθηκε μετά από δική μας κινητοποίηση. Μικρό στέγαστρο αλλά αμιάντου. Κινητοποιήθηκαν οι γονείς για να απομακρυνθεί με σωστό τρόπο και όχι πρόχειρο όπως έκαναν στέλνοντας έναν υπάλληλο με γάντια μιας χρήσης». 

«Δεν ελέγχονται από κανέναν τα έργα που γίνονται στα σχολεία», τόνισε και αποκάλυψε πως οι γονείς πριν δύο μήνες είχε πάει στο δημοτικό συμβούλιο και μίλησαν για τα προβλήματα στην υποδομή του δημοτικού. 

Έπεσαν πόρτες στο Αναξαγόρειο 

Σύμφωνα με το Action24, πριν πέντε μήνες στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Κηφισιάς έπεσε η εξωτερική πόρτα και πριν δύο μήνες έπεσε μία εσωτερική πόρτα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην εξωτερική πόρτα έφυγαν οι μεντεσέδες και ως προσωρινή λύση τους... κόλλησαν. 

menteses
Σαπισμένος μεντεσές στην πόρτα | Action24

Οι γονείς ζητούν να συσταθεί επιτροπή από τεχνικούς για να ελέγχει τα σχολεία της περιοχής. Ο Θεόδωρος Οικονόμου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του λυκείου είπε πως έχουν μιλήσει με αντιδημάρχους και μετά από πίεση που ασκήθηκε επί σειρά ετών θα αντικατασταθούν οι πόρτες. 

«Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Ο δήμος αδυνατεί να τα επισκευάσει γιατί λέει έχει οικονομικά προβλήματα», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εργολάβος έχει αναλάβει όλα τα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς αλλά από πέρυσι έληξε η σύμβασή του, όπως είπε ο κ. Οικονόμου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA