Μενού
Στάθης Παναγιωτόπουλος
Στάθης Παναγιωτόπουλος | NDP PHOTO
  • Α-
  • Α+

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών με αναστολή για κακούργημα, στην υπόθεση revenge porn κατά πρώην συντρόφου του με το δικαστήριο να μην του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο η πλευρά του παρουσιαστεί θα ασκήσει έφεση ώστε να φανεί «η αιτιολογία πού στηρίχτηκε το δικαστήριο για να διαπιστώσει την ύπαρξη σκοπού βλάβης».

Όπως μεταδίδει το thes.gr, σύμφωνα με δήλωση των δικηγόρων του Στάθη Παναγιωτόπουλου, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης είναι «σεβαστή», αλλά αναφέρουν πως αναμένεται «με μεγάλο ενδιαφέρον η αιτιολογία της από την οποία θα φανεί πού στηρίχτηκε το δικαστήριο για να διαπιστώσει την ύπαρξη σκοπού βλάβης» και εκφράζουν την προσδοκία τους ότι με τα δεδομένα στοιχεία που προέκυψαν από την δίκη η αποδιδόμενη κατηγορία στον Στάθη Παναγιωτόπουλο θα ξαναλάβει στο Εφετείο «τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της», δηλαδή αυτόν του πλημμελήματος

Η ανακοίνωση των δικηγόρων

«Με την απόφαση που εξεδόθη από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 το δικαστήριο κρίνοντας τις εφέσεις που είχαν ασκηθεί κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης του Τριμελούς Πλημ/κειου Θες/νίκης, τόσο από τον κατηγορούμενο εντολέα μας Ευστάθιο Παναγιωτόπουλο όσο και από τον Εισαγγελέα, έκρινε ότι η πράξη η οποία του αποδίδεται είναι κακουργηματικής μορφής».

Η απόφαση είναι σεβαστή και πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αιτιολογία της από την οποία θα φανεί πού στηρίχτηκε το δικαστήριο για να διαπιστώσει την ύπαρξη σκοπού βλάβης.

Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον κατηγορούμενο και υπάρχει βάσιμη προσδοκία ότι με τα δεδομένα στοιχεία που προέκυψαν και κατά την εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημ/των η αποδιδόμενη στον εντολέα μας πράξη θα ξαναλάβει στο Εφετείο τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της, ήτοι αυτόν του πλημμελήματος».

Με την παρούσα δήλωση εκφράζεται πλήρως η θέση του κατηγορουμένου και της υπεράσπισής του και ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λόγος για οποιαδήποτε άλλη δήλωση ή τοποθέτηση».

Στον πρώην παρουσιαστή έχουν επιβληθεί επιπλέον οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA