Μενού
glyfada-nautiliaki
Επίθεση σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μία φωτογραφία - ντοκουμέντο που απεικονίζει την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε ο 76χρονος όταν εισέβαλε στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα σκοτώνοντας τρία άτομα, πριν αυτοκτονήσει, φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ. Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότερες είναι οι μαρτυρίες για το περιστατικό.

Ο 76χρονος που πρόσφατα είχε απολυθεί και είχε γίνει έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία σκότωσε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον CEO της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα, Αντώνη Βλασσάκη, και τον καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη. Ο δράστης εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος, έχοντας δίπλα του την καραμπίνα.

Την ίδια ώρα, ναυτιλιακός αναλυτής αναφέρει ότι «κάτι βαθύτερο» έγινε και δεν ήταν η απόλυση που έπεξε καταλυτικό ρόλο στο μακελειό.

Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 76χρονος προσπάθησε να μιλήσει με την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση η οποία δεν τον δέχτηκε. Τότε ο Αιγύπτιος, που εργαζόταν για σχεδόν 40 χρόνια στην οικογένεια Καρνέση, κατέβηκε στο αυτοκίνητό του, πήρε την καραμπίνα και επέστρεψε σε κατάσταση αμόκ.

«Ήρθα να μιλήσω με τα αφεντικά», είπε, σύμφωνα με μαρτυρίες και μάλιστα αναζήτησε και την αδερφή της ιδιοκτήτριας, η οποία κατά τύχη είχε βγει για εξωτερικές δουλειές και σώθηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατάθεση της θα κατοχυρώσει, όπως αναμένεται, τα κίνητρα του δράστη ο οποίος φέρεται ότι μόλις αντιλήφθηκε ότι πρόκειται να γίνει επέμβαση των ΕΚΑΜ πήγε στο υπόγειο και με την καραμπίνα έδωσε τέλος στη ζωή του.

Αναπάντητο μένει και το ερώτημα πώς και από πού βρήκε τον οπλισμό, ενώ δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής κάποιο σημείωμα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Η μαρτυρία της κόρης του καπετάνιου που σκοτώθηκε στη Γλυφάδα

Η κόρη του Ηλία Κουκουλάρη, του καπετάνιου που σκοτώθηκε στην επίθεση, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha, είπε: «Ήταν στον πρώτο όροφο, δεν ξέρω τι έχει γίνει. Βγήκα χθες από το νοσοκομείο και τώρα έγινε αυτό. Όλο αυτό. Μόνο ένας αυτοκτόνησε, ένας Αιγύπτιος. Είναι τρεις νεκροί, εκ των οποίων ο ένας είναι ο πατέρας μου».

«Πήγε να αφοπλίσει για να μη σκοτωθεί κανείς και τους σκότωσε όλους. Είμαστε κατάσταση που στο σπίτι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη μητέρα μου. Πραγματικά είμαστε όλοι σε πολύ άσχημη κατάσταση», πρόσθεσε.

«Ήταν ο άνθρωπός τους - Έτρωγαν στο ίδιο τραπέζι»

Ο Νίκος Τσαλιάγκος, πρόεδρος της Κοινότητας Μαρμαρίου, όπου ανήκουν οι Πεταλιοί και διατηρούσε σπίτι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, είπε στον ΑΝΤ1 ότι στον δράστη του φονικού είχε ανατεθεί η εν λευκώ διαχείριση όλων τω ζητημάτων που σχετίζονταν με τα σπίτια της οικογένειας. Κατά τον ίδιο, ο 76χρονος ήταν εκείνος που τους παραλάμβανε από το Μαρμάρι και με σκάφος του πήγαινε στα σπίτια τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Νίκο Τσαλιάγκο, ήταν τόσο στενή η σχέση τους και οι δεσμοί που είχε αναπτύξει με την οικογένεια, που «έτρωγαν μαζί στο τραπέζι». «Από την εποχή της μητέρας της οικογένειας Καρνέση, ήταν ο άνθρωπος τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαρμαρίου.

Ο Νίκος Τσαλιάγκος είπε μάλιστα ότι ενώ εδώ και αρκετό καιρό είχε υπάρξει προστριβή και είχε απολυθεί από τις αδελφές Καρνέση, τον είδε στο Μαρμάρι πριν από 1-2 μήνες και χαιρετήθηκαν.

Ναυτιλιακός αναλυτής: «Έγινε κάτι βαθύτερο, δεν ήταν η απόλυση που όπλισε τον 76χρονο»

Από την πλευρά του, ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ μίλησε για το «καταδικαστέο κομμάτι» της υπόθεσης: 

«Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του».

Πολλά πράγματα είδαν το φως της δημοσιότητας, όχι τώρα που έγινε το φονικό, αλλά και από τη διαμάχη μεταξύ των αδελφών στο παρελθόν, επεσήμανε στη συνέχεια ο αναλυτής εξηγώντας ότι μετά τον θάνατο του Προκόπη Καρνέση «τα πράγματα έγιναν πολύ στενάχωρα, αλλά αυτά δεν μας αφορούν», επεσήμανε ο αναλυτής.

«Είναι τιμή για οποιονδήποτε να ξέρει τον Σπύρο Καρνέση, τον καπετάνιο. Όταν μιλούσε στα συνέδρια ήταν κάτι το αληθινά ναυτιλιακό», πρόσθεσε και σχετικά με τις δύο αδερφές, ο κ. Ξηραδάκης είπε ότι κι αυτές ήταν «φωτισμένες», η μια οικονομολόγος και η άλλη νομικός. «Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι», είπε επίσης ο Γιώργος Ξηραδάκης για τον αιγυπτιακής καταγωγής 76χρονο.

«Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης. Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στην Γλυφάδα για να μένει και του είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», είπε ο αναλυτής.

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», συνέχισε ο Γιώργος Ξηραδάκης τονίζοντας ότι ο 76χρονος επί της ουσίας δεν απολύθηκε.

«Να σοβαρευτούμε κιόλας. Μπορεί να απολύθηκε από μία εταιρεία, αλλά συνέχισε να εργάζεται. Γιατί πώς πήγε στους Πεταλιούς ξανά; Απ' ό, τι είπαν εκεί και ο δήμαρχος και όλοι, συνέχισε να παίρνει ένα μεροκάματο και να είναι μέλος της οικογένειας. Αλλά η μακαρίτισσα η Μαρία Καρνέση πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει», είπε ο κ. Ξηραδάκης.

Προηγουμένως, ο Γιώργος Ξηραδάκης είχε περιγράψει μια οικογένεια που «για οποιονδήποτε μελετήσει την ελληνική ναυτιλία είναι case study για την επιτυχία του ελληνικού νεύρου που δημιούργησε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας».

Μίλησε εκτενώς για τα δύο αδέρφια, τον Προκόπη και το Σπύρο, ο ένας μηχανικός και ο άλλος οικονομολόγος - καπετάνιος, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα: «Αυτό που κάνανε πάρα πολλοί Έλληνες καραβοκύρηδες. Έστησαν την εταιρεία τους το 1979 στις Φιλιππίνες, πρώτα μια εταιρεία με πληρώματα και στη συνέχεια μια "δαντέλα" εταιρειών, μια δαιδαλώδης ανάπτυξη εταιρειών με ό, τι μπορείτε να φανταστείτε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA