Μενού
Νοσοκομείο Παίδων
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Στη χειρουργική κλινική του Παίδων Πεντέλης εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 9χρονος μαθητής που καταπλακώθηκε από την καγκελόπορτα δημοτικού σχολείου στην Κηφισιά. 

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το παιδί έχει πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και παρακολουθείται από τους γιατρούς. Η ανακοίνωση του Παίδων Πεντέλης

»Ο ανήλικος Μ. Θ., (γεν. 2015), διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 21.05.2024 και ώρα 14:10 λόγω αναφερόμενης καταπλάκωσης  από μεταλλική πόρτα. Κατά την  κλινική εξέταση  είχε πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και αισθητικότητα  και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός». 

»Έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο».

Καταγγελίες για τα σχολεία στην Κηφισιά 

Εκτός από την καγκελόπορτα που τραυμάτισε τον 9χρονο, είχε πέσει και οροφή αλλά και στέγαστρο το οποίο ήταν κατασκευασμένο από αμίαντο

«Τα παιδιά μας είναι σοκαρισμένα. Δεν ξέρουμε τι να τους πούμε» είπε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, Ελένη Μακρή.

Η κ. Μακρή ενημέρωσε πως «στο συγκεκριμένο σχολείο γίνεται πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Ένα σχολείο γερασμένο, κακοσυντηρημένο. Ο εργολάβος μονίμως κάνει αστοχίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών». 

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, «πριν δύο μήνες έπεσε ψευδοροφή, ευτυχώς εν ώρα διαλείμματος».

Επίσης «έσπασε στέγαστρο αμιάντου εν ώρα μαθήματος και απομακρύνθηκε μετά από δική μας κινητοποίηση. Μικρό στέγαστρο αλλά αμιάντου. Κινητοποιήθηκαν οι γονείς για να απομακρυνθεί με σωστό τρόπο και όχι πρόχειρο όπως έκαναν στέλνοντας έναν υπάλληλο με γάντια μιας χρήσης». 

«Δεν ελέγχονται από κανέναν τα έργα που γίνονται στα σχολεία», τόνισε και αποκάλυψε πως οι γονείς πριν δύο μήνες είχε πάει στο δημοτικό συμβούλιο και μίλησαν για τα προβλήματα στην υποδομή του δημοτικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA