Μενού
Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα
Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα | Orange Press Agency
  • Α-
  • Α+

Επιεικώς δύσκολες είναι οι συνθήκες, λόγω του καύσωνα, για τους σημερινούς (12/6) εξεταζόμενους των Πανελληνίων, οι οποίοι αναγκάζονται να φέρνουν μαζί τους βεντάλιες, για να «ξορκίζουν» την ανυπόφορη ζέστη.

«Ήταν πράγματι ταλαιπωρία, καλά που μας έφεραν μπουκαλάκια με νερό. Υπήρχε σε κάθε τάξη από ένας ανεμιστήρας. Δεν έκανε πολλή δουλειά για τόσα άτομα, αλλά και πάλι ήταν κάτι. Μετά όσοι ήθελαν…βεντάλιες» λένε στον φακό, δυο νέοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, από το 7ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, στο Παγκράτι.

Υποστηρίζουν ότι δεν τους δόθηκαν οδηγίες, πέρα από το ότι πρέπει να ενυδατώνονται, πίνοντας νερό, ακόμη και αν δεν διψούν.

«Αν λιποθυμήσει κάποιος τι θα γίνει»

«Αν λιποθυμήσει κάποιος από τον καύσωνα τι θα γίνει; Κάποια παιδιά δεν έχουν τελειώσει και έχει περισσότερη ζέστη απ’ ό,τι πριν» λένε, αναφερόμενοι στους συνυποψηφίους τους που εκείνη την ώρα ακόμη έδιναν μάχη με το γραπτό τους.

Ωστόσο, τα παιδιά υποστήριξαν ότι ήταν καλύτερο που δεν ανεστάλη η εξέταση του σημερινού μαθήματος, καθώς είχαν προγραμματίσει τους χρόνους τους γύρω από τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

«Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Ελάχιστα σχολεία έχουν κλιματιστικά. Και σε όσα δεν υπάρχουν ούτε ανεμιστήρες, τα παιδιά υποφέρουν» λέει από την πλευρά του ο Νίκος Παπαχρήστος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

«Μιλούν όλοι για την κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο με τους καύσωνες κάθε χρονιά θα γίνεται ολοένα και πιο σφοδρό. Θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία η Πολιτεία, να μπει το χέρι στην τσέπη και να τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, «οι ενδοσχολικές εξετάσεις συνεχίζονται, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επιμείνει ο καύσωνας. Θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας να τις αναστείλει. Κατανοούμε ότι για τις Πανελλαδικές είναι δύσκολο, όμως για τις ενδοσχολικές μπορούν να αλλάξουν οι ημερομηνίες».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ σημειώνει ότι «υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα με το οποίο ουδείς ασχολείται. Είναι το ζήτημα της βαθμολόγησης των γραπτών. Τα βαθμολογικά κέντρα είναι σχολεία. Τα περισσότερα από τα σχολεία δεν έχουν κλιματιστικά.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί να διορθώσουν στους 40 και πλέον βαθμούς. Η διαδικασία αυτή ήδη τρέχει. Για τα Λατινικά που έδωσαν πριν πέντε ημέρες σχεδόν τελειώνει η διόρθωση. Τα βαθμολογικά κέντρα είναι καμίνια και είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίον πρέπει να τοποθετηθούν κλιματιστικά στα σχολεία», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA