Μενού
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Εσωτερικών | EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Αρχειοθετήθηκαν από τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη οι καταγγελίες για διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας ούτε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διενήργησε ο εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, δεν διαπιστώθηκε η τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται τώρα να διερευνήσουν τον καταγγέλοντα τη διάρρηξη.

ΕΛΑΣ: «Δεν υπήρξε διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών ή παραβίαση υπολογιστών»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αστυνομία, προέκυψε ότι «ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, όπως διευκρινίζεται, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά προανακριτικά και ερευνητικά δεδομένα. Συγκεκριμένα:

  • η εξερεύνηση και εξέταση του χώρου από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών
  • η εξέταση και ανάλυση ψηφιακών συσκευών
  • η εξέταση εργαζομένων στο Υπουργείο

Κεραμέως: Έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερκών, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για πρόσβαση στον φάκελο της δικογραφίας της φερόμενης διάρρηξης στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών.

Το αίτημα κατατέθηκε προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA