Μενού
kakokairia
Κακοκαιρία στη Θεσσαλία | Nephele Nomikou / SOOC
  • Α-
  • Α+

Εντοπίστηκε το ζευγάρι των Αυστριακών που αγνοούνταν στο Πήλιο λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα δύο άτομα βρέθηκαν από πυροσβέστες.

Πλέον οι αγνοούμενοι στην περιοχή της Μαγνησίας ανέρχονται σε τρεις. Τα δύο από τα άτομα αγνοούνται στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, ενώ από το μεσημέρι αγνοείται ένας ακόμα άνδρας στον Βόλο.

«Πιθανώς η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στην Ελλάδα»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την εξέλιξη της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel που πλήττει τη χώρα από το πρωί.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα καθώς εκτιμούν ότι έπεσε πολύ περισσότερο νερό από αυτό κατά την κακοκαιρία Ιανός.

Υποστηρίζουν ότι το πιο ακραίο φαινόμενο συνέβη στην περιοχή της Μαγνησίας από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο και πως συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε «ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση» και προσέθεσε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας καθότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο σε ότι αφορά το μέγιστο ύψος βροχής σε ένα 24ωρο, από τότε που κρατούνται αρχεία στη χώρα. Στη Ζαγορά Πηλίου μέχρι τις 3 το μεσημέρι το ύψος βροχής είχε ανέβει στα 645 χιλιοστά» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε:

Αναφορές για δύο εγκλωβισμένους σε σχολείο στο Βόλο

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για δύο άτομα που φέρονται να είναι εγκλωβισμένα σε σχολείο στο Παλαιό Λιμεναρχείο Βόλου. Σύμφωνα με το gegonotanews, πρόκειται για δύο νέα παιδιά, που φέρονται εγκλωβισμένα σε σχολείο της οδού Λήμνου,.

Όπως αναφέρεται, είναι αδύνατον να πλησιάσει άνθρωπος για να δώσει βοήθεια και θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ή του στρατού με βάρκα. Οι εθελοντές και οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για να βοηθήσει ο στρατός.

Εκκενώνονται το Γηροκομείο Βόλου και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

Παράλληλα, εκκενώνεται το Γηροκομείο του Βόλου. Μάλιστα, το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας ηλικιωμένος.

Αναμένεται δε να εκκενωθεί και το κεντρικό κτίριο που επίσης βρίσκεται κοντά στο ρέμα και θα παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα. Στο Γηροκομείο επικρατούν συνθήκες αλλοφροσύνης και η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εκκενώθηκε και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής στο Πήλιο, με στόχο την προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της αστυνομίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA