Μενού
xios
Η Δέσποινα και ο Σάκης. | Youtube/@Politischios.gr
  • Α-
  • Α+

Ένα συγκλονιστικό βίντεο και παράλληλα μία διδακτική και συγκινητική ιστορία από τη Χίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το politischios.gr.

Η τοπική ιστοσελίδα ανάρτησε πλάνα από πάρτι γενεθλίων λήπτριας μυελού των οστών, με έκπληξη που οργάνωσε ο γιος της, την παρουσία του άγνωστου μέχρι εκείνη τη στιγμή δότη που «χάρισε ζωή» στη μητέρα του.

Η περιπέτεια της Δέσποινας, άρχισε πριν από 3 χρόνια στις 5 Μαρτίου του 2021, όταν εισήχθη στο Νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης.

Οι συνεχείς εξετάσεις όμως, οδήγησαν στην ακριβή διάγνωση: οξεία μυελογενής λευχαιμία (ΟΜΛ).

«Είχα 80% κακά κύτταρα στον μυελό των οστών. Ήμουν έτοιμη να «ταξιδέψω». Ήμουν 4,5 μήνες συνεχώς στο Μεταξά με πολύ αγώνα και κόπο. Σήμερα δοξάζω τον Θεό γιατί έφθασα τους 26 μήνες και είμαι ζωντανή ανάμεσά σας, χάρη σε έναν από τους δύο Έλληνες που βρέθηκαν συμβατοί με εμένα αλλά και χάριν τους εξαιρετικούς γιατρούς μου», ανέφερε η ίδια στο politischios.gr.

«Εγώ είχα την πιο σπάνια ομάδα ΑΒ+ και βρέθηκαν δύο Έλληνες 100% ιστοσυμβατοί, ο ένας έδωσε αλλά δεν ξέρω ποιος είναι. Έδωσα τα στοιχεία μου και τώρα περιμένω να με ζητήσει εκείνος. Ξέρουμε ότι είναι το νούμερο 198 από το «Όραμα Ελπίδας» και θέλω πολύ να τον γνωρίσω», είπε συγκινημένη στον κήπο του σπιτιού τους την ημέρα των γενεθλίων της.

Χίος: Η στιγμή της έκπληξης

Όμως, ελάχιστοι γνώριζαν ότι ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και το Νο 198, ο προπονητής χαντμπολ, ο Σάκης από τη Δράμα, τον οποίο ο Γιώργος εντόπισε μέσω διαδικτύου με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή και στη συνέχεια να βρεθεί στη Χίο μαζί με την οικογένειά του.

Για την έκπληξη στη μητέρα του ο Γιώργος, επινόησε ένα τέχνασμα: Ότι έγινε λάθος στα μπαλόνια και αντί να γράφει την χρονολογία γέννησής της, έγραφε τη δική του.

«Κάθε εμπόδιο είναι σε καλό», είπε ο Γιώργος και συμπλήρωσε: «Για να αποκτήσει κάποιο νόημα αυτός ο αριθμός κόβουμε το «4» και μας μένει ο αριθμός 198. Είναι κάποιος ανάμεσά μας με το Νο 198 από το «Όραμα Ελπίδας»;», διερωτήθηκε.

Τότε, σηκώθηκε ο Σάκης εν μέσω χειροκροτημάτων και αγκάλιασε τον άνθρωπο, που του έσωσε τη ζωή.

«Με αποκαλούν ήρωα είπε, δεν το δέχομαι, ένας απλός άνθρωπος είμαι, που συμμετείχα στην πλέον απλή διαδικασία, χαρίζοντας μια ζωή», είπε συγκινημένος και έπεσε ξανά στην αγκαλιά της Δέσποινας.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA