Μενού
f-16
F-16 | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τα αίτια της πτώσης του F-16 Block 52 διερευνά επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία ανέλαβε να «τρέξει» τις διαδικασίες για τη σύνταξη του πορίσματος.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για βλάβη στον κινητήρα, σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένεται το πόρισμα των ειδικών που θα ρίξει φως στα αίτια του ατυχήματος.

Η ψυχραιμία και η σωστή εκπαίδευση φαίνεται πως έσωσαν τον 29χρονο υποσμηναγό, Παναγιώτη Αποστολάκη, που ήταν ο πιλότος του F-16 και χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και τελικά περισυνελέγη μετά από μιάμιση περίπου ώρα από ελικόπτερο Super Puma.

Ο νεαρός κυβερνήτης που συμμετείχε στην εκπαιδευτική πτήση μαζί με άλλα τρία μαχητικά διαπίστωσε βλάβη στον κινητήρα, το οποίο και ανέφερε αμέσως. Όταν είδε ότι το αεροσκάφος δεν ανταποκρίνονταν στις εντολές του, ενεργοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και με το αλεξίπτωτο έπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ψαθούρας.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά την πτώση του F-16

Την ίδια ώρα, βίντεο - ντοκουμέντο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά την πτώση του F-16 έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σε ανάρτηση στα social media η ΜΚΟ Sea Shepherd Greece καταγράφει το πλήρωμα σκάφους να παλεύει με μεγάλα κύματα, σπεύδοντας στην περιοχή της πτώσης του μαχητικού. Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Μόλις μας ενημέρωσε το λιμενικό για την πτώση του αεροσκάφους F16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο. Το σκάφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA