Τη δυνατότητα εισόδου και πληρωμής στα ΜΜΜ είτε με χρεωστική/πιστωτική κάρτα, είτε με το ψηφιακό πορτοφόλι σε smartphone/smartwatch, παρέχει στο επιβατικό κοινό το σύστημα ανέπαφων πληρωμών tap2ride. Το σύστημα είναι διαθέσιμο από τις 15 Ιανουαρίου στο σύνολο των ΜΜΜ του Λεκανοπεδίου, δηλαδή σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατά το πρώτο δεκαήμερο λειτουργίας του συστήματος, ένα στα δέκα εισιτήρια εκδόθηκε με ανέπαφη πληρωμή. Όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε ένα στα πέντε εισιτήρια το Σαββατοκύριακο.
Μιλώντας στην ημερίδα του Συλλόγου των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων με τίτλο «Οι συγκοινωνιολόγοι συζητούν και προτείνουν: Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές», ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι έως το καλοκαίρι θα κυκλοφορούν στην Αττική 950 νέα λεωφορεία και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναβάθμισης 14 συρμών της Γραμμής 1 (ΗΣΑΠ).
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.