Μενού
taxi
Ταξί | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα, (21/9) τα ταξί, ημέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προχωρούν σε κινητοποιήσεις συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Το ΣΑΤΑ στο Facebook εξέφρασε τη στήριξη στις κινητοποιήσεις αναφέροντας: «Το ΣΑΤΑ στηρίζει την αυριανή απεργία των εργαζομένων. Την αντίθεσή του στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο δηλώνει το ΣΑΤΑ και στηρίζει την αυριανή απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται μεταξύ άλλων: εξαήμερη εργασία, απασχόληση σε πολλούς εργοδότες, μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες εργασίας, επιβολή προστίμου μέχρι και 5.000 ευρώ στους απεργούς που παρεμποδίζουν από την εργασία τους, άλλους εργαζόμενους. Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε στις 10.30 π.μ στο Σύνταγμα και η προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 09.45 π.μ.».

Απεργία σήμερα: Πώς θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός και λεωφορεία

Μεγάλο μέρος του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών θα συμμετάσχει στην σημερινή (21/9) απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών και η ΑΔΕΔΥ. Αν και όλες οι γραμμές του μετρό θα μπουν σε 24ωρη παύση λειτουργίας, τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ τραμ και προαστιακός θα λειτουργήσουν μερικώς. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΟΑΣΑ, τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν 09:00 με 21:00.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Λεωφορεία: Θα λειτουργήσουν κανονικά όλο το 24ωρο
  • Τρόλεϊ: Θα λειτουργήσουν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ
  • Τραμ: θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 13.30 το μεσημέρι
  • Προαστιακός: θα λειτουργήσει από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 21:00 το βράδυ
  • Μετρό (όλες οι γραμμές): δεν θα λειτουργήσουν.

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα δομές Υγείας και ΕΚΑΒ

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου συμμετέχουν σήμερα και οι υγειονομικοί, με αίτημα την απόσυρσή του. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζει ότι το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση.

Εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να παραταθούν οι συμβάσεις των 2000 εργαζομένων μέσω ΔΥΠΑ καθώς και να απομακρυνθούν και να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ, που -όπως χαρακτηριστικά τονίζει- «στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο».

Το Ε.Κ.Α.Β. θα λειτουργήσει με ποσοστό ασφαλείας κατά την διάρκεια της  απεργίας, με το Σωματείο να διαβεβαιώνει ότι «το ποσοστό ασφαλείας διαμορφώθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον που υπηρετεί το Ε.Κ.Α.Β, ώστε να μην διακινδυνεύσει η ζωή και η υγεία των πολιτών σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και περιστάσεων που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν, επίσης, η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων, με αίτημα να ενισχυθεί το εισόδημα των εργαζομένων με συλλογικές συμβάσεις, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ) καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς εξηγείται το φαινόμενο Στέφανος Κασσελάκης - Κομήτης, φούσκα ή ελληνική πολιτική συνήθεια

Η «διπλή δολοφονία» του Ζακ από τα media σε ένα πρωτοφανές λιντσάρισμα

«Πυρά» στον Κασσελάκη: «Ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA