Μενού
Προαστιακός
Προαστιακός περνάει από σταθμό στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις «εγγυήσεις-μαμούθ» που τους επιβάλλονται, στελέχη τη ΕΡΓΟΣΕ αφήνονται ελεύθερα για τη μη εφαρμογή της σύμβασης 717, οι δικλείδες ασφαλείας της οποίας θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το δυστύχημα στα Τέμπη.

Μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης (4/4) έγινε γνωστό πως σ' ένα ακόμη στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ, που απολογήθηκε σήμερα στην Ελληνίδα ευρωπαία ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα η οποία χειρίζεται την υπόθεση της μη ολοκλήρωσης της σύμβασης 717 για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, επιβλήθηκε εγγύηση 800.000 ευρώ.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε και απαγορευση εξόδου από τη χώρα.

Τι είναι η «Σύμβαση 717»

Είναι η σύμβαση 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ, που τροποποιήθηκε αρκετές φορές, πέρασε από χίλια κύματα και δεν ολοκληρώθηκε για να αποτρέψει τον θάνατο 57 νέων ανθρώπων. Στα χρόνια της κρίσης, την εποχή που τα κονδύλια στη χώρα έρχονταν με το σταγονόμετρο, η ΕΡΓΟΣΕ προχώρησε στη συγκεκριμένη σύμβαση τον Σεπτέμβριο του 2014.

Πρόκειται για το έργο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης- Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 Αλλαγών Τροχιάς Σε Εντοπισμένα Τμήματα του Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» (πλην τμήματος Τιθορέα – Δομοκός).

Είναι η σύμβαση που, όπως υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των σιδηροδρομικών, αν ολοκληρώνονταν, δεν θα είχε συμβεί ποτέ το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η σύμβαση, την οποία ανέλαβε η κοινοπραξία ΤΟΜΗ - Alstom Transport έμεινε παγωμένη τουλάχιστον για τρία χρόνια, καθώς προέκυπταν συνεχώς «εμπόδια» και καθυστερήσεις. Ορισμένα από τα εμπόδια:

  • Κακός σχεδιασμός και ενστάσεις από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων.
  • Επιχειρηματικές διαμάχες.
  • Συγκρούσεις μετόχων.
  • Κυβερνητική αναλγησία.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA