Μενού
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη | EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
  • Α-
  • Α+

Στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου επιστρέφει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», ο γιατρός, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία καθώς φέρεται να ενέκρινε την πολυήμερη αναρρωτική άδεια στον –προφυλακισμένο σήμερα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα ΤέμπηΕπιθεωρητή του ΟΣΕ.

Ειδικότερα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή την προσφυγή του νευροχειρουργού και ακύρωση την απόφαση περί αργίας του, λόγω παραβίασης «της άρχης της μεροληψίας».

Ο γιατρός τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντά του, στις 7 Μαρτίου του 2023, καθώς φέρεται ότι, την επομένη του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο 62χρονος Επιθεωρητής του ΟΣΕ απευθύνθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Βόλου όπου, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, ζήτησε και έλαβε αναρρωτική άδεια 30 ημερών.

Τέμπη: Είχε αρνηθεί την κατηγορία

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο γιατρός είχε αρνηθεί τότε την κατηγορία και με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, παρέπεμψε σε άλλον γιατρό, αλλά η αναρρωτική άδεια στον Επιθεωρητή είχε προκαλέσει την παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση της καταγγελίας, ενώ με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και με απόφαση της διοίκησης του Γ.Ν. Βόλου, ο νευροχειρουργός τέθηκε σε αργία ενός έτους.

Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ. Φώτης Σερέτης ανέθεσε την ΕΔΕ στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Ιωάννη Ντόκο, ο οποίος την παρέπεμψε με το ερώτημα της αργίας στον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 5ης ΥΠΕ και διοικητή παράλληλα της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, Φώτ. Σερέτη, ο οποίος συμφώνησε με την αργία, με τον διοικητή του Γ.Ν. Βόλου να θέτει τον νευροχειρουργό σε αργία.

Άξιο αναφοράς ότι ο γιατρός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, με το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας να ακυρώνει την απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Βόλου καλώντας τη διοίκηση να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA