Μενού
triantopoulos
Χρήστος Τριαντόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κατηγορηματικός ότι δεν έδωσε καμία εντολή προκειμένου να «μπαζωθεί» ο χώρος της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Μπούμπα, στη Βουλή.

«Δεν έδωσα καμία εντολή για να μπαζωθεί ο χώρος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Δεν είναι αληθές», είπε ο κ. Τριαντόπουλος. 

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί ότι έδωσε την εντολή για τη διαμόρφωση του χώρου της τραγωδίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Το είχα υπογραμμίσει και τον Νοέμβριο, το κάνω και τώρα. Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο Συντονιστικό, έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής, αποφάσισαν τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις του χώρου και οι οποίες έπρεπαν να γίνουν για ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο δυστύχημα, όπως προβλέπεται από το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών. Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες, να απεγκλωβιστούν τα θύματα και να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Διαμόρφωσαν τον χώρο, όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τις διαδικασίες και τις ανάγκες που εντόπισαν», ανέφερε. 

«Αυτά δεν έγιναν με εντολές, αλλά προχώρησαν με ενέργειες προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το πραγματικά δύσκολο έργο τους, την έρευνα και να ανταποκριθούν στις αγωνίες των οικογενειών και συγγενών τους. Τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο», τόνισε. 

«Δεν έδωσα εντολή για κάτι»

Ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε «δεν έδωσα εντολή για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού» και πρόσθεσε πως «δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού (πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας) και αυτό μπορεί κάποιος απλά να το επιβεβαιώσει, άλλωστε το έχει δηλώσει δυο φορές και ο πρώην περιφερειάρχης. Ήμουν και είμαι πάντα ξεκάθαρος. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σ' αυτή την δύσκολη κατάσταση. Με σεβασμό στις οικογένειες και τη Δικαιοσύνη που θα ρίξει φως σε όλα όπως θέλουμε όλοι».

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «αυτή η ανείπωτη τραγωδία με έχει σημαδέψει όπως και όλους μας. Και για αυτό σε κάθε αναφορά που κάνω γίνεται με σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους και στην κοινωνία». 

Η ερώτηση στον Χρήστο Τριαντόπουλο 

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας, νωρίτερα έθεσε το θέμα εμβόλιμα κατά την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης με άλλο θέμα λέγοντας ότι θα ήθελε να απαντήσει ο υφυπουργός «στην καταγγελία που έχει κάνει ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ότι εσείς δώσατε εντολή για να υπάρξει μπάζωμα στον χώρο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, γιατί θα απαντούσε και στο θέμα που έχει θέσει ο πρόεδρός μας Κυριάκος Βελόπουλος ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε ξυλόλιο» και πρόσθεσε ότι «στις 4 Μαρτίου 2023, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, εσείς ο ίδιος είχατε κάνει δύο σχετικές τηλεοπτικές δηλώσεις όπου είπατε ότι διευθετήθηκε ο χώρος και με δική σας προτροπή και σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Θεσσαλίας».

Η καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού και η απάντηση του Κώστα Αγοραστού 

Η πρόεδρος του συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, είχε δηλώσει από τον Νοέμβριο του 2023 πως είχε στείλει εξώδικο στον τότε περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό για το μπάζωμα

«Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό γιατί έμαθα ότι εκείνος έκανε το μπάζωμα. Έλαβα γραπτή απάντηση εγώ ακολουθούσα εντολές, οι εντολές ήρθαν από τον κ. Τριαντόπουλο. Έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή», κατήγγειλε. 

Ο δημοσιογράφος ρώτησε «αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» και απαντάει η κ. Καρυστιανού: «Τίποτε!».

Ο Κώστας Αγοραστός διέψευσε τους συγγενείς των θυμάτων. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, το οποίο επικαλείται επικοινωνία που είχε με τον πρώην περιφερειάρχη, ο ίδιος ανέφερε: «Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, δεν ενέπλεξα τον κ. Τριαντόπουλο.»

«Όχι δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κ. Καρυστιανού. Σέβομαι τον πόνο των οικογενειών και τόσο καιρό δεν ήθελα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις. Εγώ όσα έχω να πω, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εγώ στην γραπτή εξώδικη απάντηση που έδωσα στην κ. Καρυστιανού δεν αναφέρω πουθενά το όνομα του κ. Τριαντόπουλου», είπε σύμφωνα με την ιστοσελίδα. 

Όσον αφορά το μπάζωμα της περιοχής του δυστυχήματος, ανέφερε: «η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο, με μηχανήματα και τα συνεργεία. Ενεργήσαμε βάση του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στο οποίο οφείλαμε να συμβάλλουμε και τεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως έγινε και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές (νοσοκομεία κτλ). Κληθήκαμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια-υποστηρικτικά, και το κάναμε, δίνοντας μηχανήματα, σκαπτικά μέσα κ.α. χωρίς να υπάρξει καμία πρωτοβουλία ενεργειών». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA