Μενού
Το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη
Το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να γίνει κατάθεση καταγγελίας για το άτομο που έδωσε σε δημοσιογράφους το μονταρισμένο ηχητικό από τη νύχτα του σιδηροδρομικό δυστυχήματος στα Τέμπη

Θα υπάρξει καταγγελία συγκεκριμένη με στοιχεία και ο εισαγγελέας αναμένεται να διερευνήσει την εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου, που φέρεται να πήρε τα ηχητικά από τον ΟΣΕ Λάρισας, σύμφωνα με το MEGA. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ηχητικά δόθηκαν σε δημοσιογράφους από υπάλληλο του ΟΣΕ. 

Στη θέση του στέλεχος

Μάλιστα δημιουργούνται και κάποια ερωτήματα αναφορικά με τα τρία από τα τέσσερα στελέχη του ΟΣΕ που είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καταβολή εγγύησης και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ένας από αυτούς είναι και ο διευθυντής ελέγχου όλων των μηχανολογικών εγκαταστάσεων του ΟΣΕ, ο οποίος είχε προφυλακιστεί, αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και παραμένει στη θέση εργασίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να ελέγχει, με βάση τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, πως κάποιος που είχε προφυλακιστεί, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και ενώ κατηγορείται για εμπλοκή στο δυστύχημα παραμένει στη θέση του.

Συγκεκριμένα η έρευνα αφορά στο στέλεχος του ΟΣΕ που στις 2 Μαρτίου, όταν είχε πάει εκείνη την περίοδο ο τότε υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος στη Λάρισα, ήταν εκείνο το στέλεχος που επέβαλε σιωπή στον σταθμάρχη όταν ο σταθμάρχης άρχισε να αμφισβητεί τα λεγόμενα του τότε υφυπουργού και να λέει πως δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση.

Σύμφωνα με το MEGA, πρόκειται για το στέλεχος που στις 3 Απριλίου μπήκε στο τρένο μόλις επαναλειτούργησε ως επιβάτης και υποστήριζε πως είναι ασφαλές. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA