Μενού
maria-karystianou
Μαρία Καρυστιανού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διέψευσε τα όσα είχε υποστηρίξει πριν μήνες η Μαρία Καρυστιανού και συγκεκριμένα ότι την είχε παραπέμψει στην εκκλησία για την υπόθεση των Τεμπών.

Όπως ανέφερε το Open, η δικαστική λειτουργός μιλώντας από το  9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση λέγοντας:

«Ο λόγος για τον οποίο μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα μίας τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία.

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται σε οποιονδήποτε συγγενή θύματος. Θα ήταν απάνθρωπο - και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς της αλήθειας που ισχυρίζομαι είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας, με την οποία λέω ότι σημασία έχει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών» είπε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της Καρυστιανού

Η Μαρία Καρυστιανού, απάντησε στη διάψευση της εισαγγελέως λέγοντας: «Προς απάντησή της λοιπόν, όχι δεν τα έχουμε χάσει. Η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε πολύ περισσότερα από όσα θέλει η ίδια.

Λυπάμαι ακόμα μία φορά που ακούω την κα. Αδειλίνη. Θα ήθελα να την δω να απαντά και για αυτά τα τελευταία γεγονότα, για τη μονταζιέρα, με τα ηχητικά για το ότι ο ανακριτής μετά από 13 μήνες, 14, ζήτησε τα ηχητικά.»

Η εισαγγελέας ανέφερε επίσης πως δεν γίνεται καμία συγκάλυψη στην υπόθεση από την δικαιοσύνη.

«Καμία απολύτως συγκάλυψη δεν γίνεται από την δικαιοσύνη και δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Οι μηνύσεις για πολιτικά πρόσωπα έχουν διαβιβαστεί αμελητί στη Βουλή».

Τέλος, η Μαρία Καρυστιανού αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο πρέπει να ψάχνουμε σε ένα χώρο εκτός από το Κουλούρι και τον χώρο του δυστυχήματος, για τα υπολείμματα των ανθρώπων μας».

To Οpen αποκάλυψε επίσης πως η Μαρία Καρυστιανού δεν ήταν μόνη της στην συνάντηση με την εισαγγελέα. Ήταν με μέλη του συλλόγου Τέμπη 2023, ανάμεσα τους οι κ. Κωνσταντινίδης και Ασλανίδης με τις απαντήσεις της εισαγγελέως να είναι ίδιες και να τους παραπέμπει στην εκκλησία.

Σύμφωνα με το Open, ο κ. Ασλανίδης είπε ότι η εισαγγελέας τους είπε ότι ήταν «ένα μικρό ηθικό θέμα», όταν εκείνοι της έδειξαν φωτογραφίες από το Κουλούρι όπου βρίσκονται τα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA