Ελεύθερα αφέθηκαν τα άτομα που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην πλατεία Αριστοτέλους κατά της.
Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η ΕΡΤ, οι 16 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, Δευτέρα (11/3).
Σημειώνεται πως ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε απειλητικά προς τους συγκεντρωμένους, με την περιφρούρηση της συγκέντρωσης να αντιλαμβάνεται τους σκοπούς των ατόμων και να σημειώνονται συμπλοκές.
Ακολούθησε κυνηγητό με αστυνομικούς.
Η τρανσφοβική επίθεση στην Αριστοτέλους
Η συγκέντρωση έλαβε χώρα μετά την τρανσφοβική επίθεση κατά δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, πλήθος νεαρών, που βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους επιτέθηκε με ύβρεις σε δύο τρανς ατόμων που περνούσαν από το σημείο, ενώ πετούσαν αντικείμενα.
Το Thessaloniki Pride επεσήμανε πως «σημειώθηκε ένα ακραία ΛΟΑΤΚΙφοβικό περιστατικό, όταν όχλος άνω των 100 ατόμων επιτέθηκε και καταδίωξε δύο κουήρ άτομα λόγω της εμφάνισής τους που έκριναν ως εκκεντρική».
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, 25 άτομα προσήχθησαν και τελικά 21 συνελήφθησαν μετά το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν ομάδα νεαρών προπηλάκισε δύο τρανς άτομα.
- Γεωργιάδης: «Η Κωνσταντοπούλου έβαλε τον Ρούτσι να κάνει απεργία πείνας για να μη γίνει η δίκη των Τεμπών»
- Η Νοέλια στην Ισπανία κέρδισε το δικαστήριο και θα προχωρήσει σε ευθανασία - «Είναι η δική μου ζωή»
- Έκλεψε ο Σπύρος Λούης για να κερδίσει τον μαραθώνιο; – Ο έρωτας και οι «σκιές» σε έναν άθλο
- Γίναμε Σουηδία; Η Τροχαία Τρικάλων σταμάτησε για αλκοτέστ μέχρι και... περιπολικό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.