Μενού
agios panteleimonas -
Στυγερή δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα | Facebook
  • Α-
  • Α+

Ένα στυγερό έγκλημα με θύμα τη 46χρονη Άννα, τρανς προσφύγισσα από την Κούβα και ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας (10/07) στο ισόγειο διαμέρισμά της στον Άγιο Παντελεήμονα, εντάσσοντάς την έτσι σε μία λίστα θυμάτων στη χώρα.

Η βιαιότητα του εγκλήματος ήταν τέτοια, που το θύμα βρέθηκε σε «λίμνη αίματος» από τις αστυνομικές Αρχές, η ανακοίνωση των οποίων για το περιστατικό είναι το λιγότερο προβληματική και «θολή». Παρόλο που βρέθηκαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή της στυγερής δολοφονίας, το δελτίο τύπου που κατηγορούνται ότι εξέδωσαν πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση misgendering, δηλαδή αναγνώριση και χαρακτηρισμού ενός ατόμου με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που προσδιορίζεται.

Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μία νεκρή, που στη ζωή της έμπαιναν καθημερινά εμπόδια λόγω της καταγωγής και της ταυτότητας φύλου της. Εξάλλου, οι επιθέσεις που δέχονται τα τρανς άτομα είναι σχεδόν καθημερινά, ορισμένα εξ αυτών καταγγέλλονται άλλα όχι, με χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα να αποτελεί ο βίαιος ξυλοδαρμός της Βανέσας Βενέτη στην περιοχή του Κεραμεικού.

Ξέσπασε το Twitter

Παρά τα προβλήματα, που βίωνε και της προκαλούσαν στην καθημερινότητά της, η 46χρονη ήταν χορεύτρια στις «Κούκλες» και το χαμόγελο σπάνια «έσβηνε» από τα χείλη της. Το Twitter, όπως ήταν λογικό, ξέσπασε όταν έμαθε πως η Άννα ήταν το θύμα της άγριας επίθεσης. 

«Ήταν κυνηγημένη και δολοφονημένη για αυτό που ήταν», «τη δολοφόνησαν η πατριαρχία, η αδιαφορία και η διαφθορά, και ένα άτομο που πάλι δεν θα τιμωρηθεί επαρκώς», «Δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει η λέξη τρανς στις ειδήσεις. Ήταν γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον ρατσισμό» ήταν μερικά από τα σχόλια των χρηστών.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA