Μενού
topaloudi
Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ξέσπασε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη με αφορμή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου που έχουν καταθέσει οι δύο καταδικασθέντες για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Τοπαλούδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Με πιάνουν τα γέλια όταν λέμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;»

«Αυτά τα δύο μπουμπούκια ήταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου. 40 δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας. Αυτά τα έξοδα κανένας δεν έχει αφήσει στην οικογένεια μας και ούτε στις υπόλοιπες οικογένειες που δυστυχώς θα βρεθούν και αυτές στην ίδια μοίρα με τη δικιά μας να φτάσουν οι εγκληματίες μέχρι τον Άρειο Πάγο», λέει ο Γιάννης Τοπαλούδης και προσθέτει:

«Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά όμως επιτέλους η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια».

Συνεχίζοντας, ο τραγικός πατέρας στράφηκε κατά της πολιτείας, λέγοντας: «Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων; Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τους Άρειος Πάγους για τους εγκληματίες, αλλά όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους Αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος.

Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ καταλήγει τονίζοντας:

«Γιατί να μην μπει ο όρος γυναικοκτονία; Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία στον Ποινικό κώδικα; Τι σημαίνει οικογενειοκτονία; Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας, όχι μόνο τα παιδιά μας».

Τι ζήτησαν οι καταδικασθέντες

Την απόρριψη όλων των ισχυρισμών των δυο καταδικασθέντων για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, πρότεινε την Τρίτη (19/09), στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ελένη Κοντακτσή.

Στον Άρειο Πάγο έχουν προσφύγει ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου που επέβαλε στον καθένα ισόβια και κάθειρξη 15 ετών ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής.

Οι δυο καταδικασθέντες ισχυρίζονται μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, δεν είχαν δίκαιη δίκη λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση, ενώ ο 26χρονος Ροδίτης ισχυρίζεται ακόμη στην αίτησή του ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη του τον ισχυρισμό του περί «μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας» του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.