Μενού
Γιάννης Καλλιάνος
Γιάννης Καλλιάνος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου ο πατέρας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο γνωστός μετεωρολόγος και πολιτικός εξαπέλυσε τα βέλη του στους γιατρούς που εξέτασαν τον πατέρα του, ο οποίος νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Αττικόν.

«Ο πατέρας μου χθες το βράδυ, στις 02:00 το βράδυ που ήταν στην εντατική, σχεδόν έφυγε, τον επανέφεραν πάλι και είπαν πως είναι σταθερός. Είναι πάρα πολύ βαριά και του δίνουν πιθανότητα 5 με 15% να τα καταφέρει», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Γιάννης Καλλιάνος το απόγευμα της Τετάρτης στο Mega, μία μέρα πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας του.

Οι καταγγελίες του Καλλιάνου

Σε ανάρτησή του στα social media  τις προηγούμενες ημέρες ο Γιάννης Καλλιάνος έστρεψε τα βέλη του προς τους γιατρούς που είχαν αναλάβει τη φροντίδα του πατέρα του όλο αυτό το διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Θέλω να σας πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε, αλλά για να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν καταντήσει όλη μας την οικογένεια σε αυτό το σημείο. 

Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα γιατί μαύρισε ξαφνικά το δάχτυλο του μιας και έχει διαβητικό πόδι.

Του φέρθηκαν πολύ καλά στην Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να πάει σε ένα άλλο νοσοκομείο

Πήγε ο πατέρας μου σε αυτό το νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε κορεσμό, δηλαδή έπεφτε το οξυγόνο και έκανε δύσπνοια. Ο αδερφός μου είναι γιατρός, ήρθε από την Κύπρο, τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Οι γιατροί μου είπαν ότι υπογράφουμε όλοι ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ, αλλά δεν τον έβαζαν. Πέντε ημέρες τους παρακαλούσαμε και δεν τον έβαζαν». 

Σε εμφανώς κακή ψυχολογική κατάσταση ο Γιάννης Καλλιάνος συνέχισε λέγοντας:  

«Έχουν στερέψει τα δάκρυά μου. Τους παρακάλαγα να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ. Τελικά, ο πατέρας μου έκανε ανακοπή σήμερα, ενώ πήγαινε πάρα πολύ καλά για αυτούς και τον διασωλήνωσαν

Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πάρα πολλοί άνθρωποι με γιατρούς που υπογράφουν ότι είναι καλά, δεν μπορούν να φανταστούν σε αυτό το Δημόσιο Νοσοκομείο που πήγε τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά ελπίζω να τα καταφέρει. Τον επανέφεραν, δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες.

Τους έλεγα "βοηθήστε" και έλεγαν ότι είναι καλά, δεν θα πάθει τίποτα. Αυτή είναι η κατάσταση σε αυτό το νοσοκομείο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, έκανα τα πάντα». 

Η απάντηση Γεωργιάδη σε Καλλιάνο

Απαντώντας στον Γιάννη Καλλιάνο μέσω Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τον πόνο και ξεκαθάρισε πως «η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια» ενώ «τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια». 

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «δεν έχω συνηθίσει να κρύβομαι» και πως ο ίδιος και το Υπουργείο δεν αναμειγνύονται στις διαδικασίες των ΜΕΘ. 

«Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε», σημείωσε για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA