Μενού
Βουλή ορκωμοσία
Ορκωμοσία στη Βουλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένας υπάλληλος της Βουλής, δικηγόρος στο επάγγελμα φέρεται να εμπλέκεται σε κομπίνα εκμετάλλευσης ενοικιαστών στην Αγία Παρασκευή. Ο άντρας κατηγορείται πως είχε νοικιάσει και εισέπραττε ενοίκιο από 31 διαφορετικά άτομα.

Ο υπάλληλος της Βουλής φέρεται να κατάφερε να ξαφρίζει όλους τους υποψήφιους ενοικιαστές πείθοντάς τους να του καταβάλλουν προκαταβολές και μισθώματα για να εξασφαλίσουν το διαμέρισμα.

Ο 41χρονος δρούσε αναρτώντας κατ'επανάληψη αγγελίες για την παραχώρηση του διαμερίσματος, αποσπώντας προκαταβολές από τους πελάτες του, χωρίς όμως να προχωράει ποτέ σε μίσθωση του ακινήτου, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Υποσχόταν μειώσεις

Όπως καταγγέλλει ένα από τα θύματα του 41χρονου, ο άντρας δελέαζε τους ενδιαφερόμενους να καταβάλλουν ογκώδεις προκαταβολές, ισχυριζόμενος πως η τιμή του ακινήτου θα έπεφτε κατακόρυφα.

«Έγινε η επικοινωνία τον Μάρτιο και πήγαμε εκεί κανονικά. Είδαμε το σπίτι, φαινόταν ότι κατοικείται, και από εκεί και πέρα έγινε μια κουβέντα ότι εμάς μας ενδιαφέρει και αν μπορεί να γίνει καλύτερη τιμή αν προκαταβληθούν τα μισθώματα» δήλωσε το ανώνυμο θύμα και πρόσθεσε: 

«Αμέσως είπε ο ιδιοκτήτης βεβαίως, λέει, αν γίνει η καταβολή ολόκληρου του έτους θα πάει στα 700 ευρώ το μίσθωμα ενώ αρχικά ήταν 800. Εμείς είχαμε δώσει 9.100, ένα χρόνο ακριβώς συν εγγύηση», κατήγγειλε η γυναίκα.

«Δώσαμε δύο ενοίκια εγγύηση και ένα τρέχον, ένα ποσό περίπου 2.550 ευρώ» καταγγέλλει άλλη μία ενοικιάστρια, ενώ για ανάλογη «κλοπή» μιλάνε και τα υπόλοιπα θύματα: «Το ποσό ήταν ενός χρόνου, 700 ευρώ το μήνα, 8.500 ευρώ».

Πως δρούσε ο επίδοξος δικηγόρος

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, με το που κατέληγε σε συμφωνία με κάθε υποψήφιο θύμα, ο δικηγόρος αναρτούσε το μισθωτήριο στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, έτσι ώστε να φαίνεται και στους ενοικιαστές καθ'όλα νόμιμη η διαδικασία.

Ωστόσο, με το που έβαζε στην τσέπη του τα χρήματα της προκαταβολής, αμέσως κατέλυε το μισθωτήριο και επαναλάμβανε τη διαδικασία με τον επόμενο ενδιαφερόμενο.

Όταν τελικά οι ενοικιαστές υποψιάζονταν τη απάτη και του ζητούσαν το λόγο, ο δικηγόρος πρόβαλλε ως δικαιολογία ότι το διαμέρισμα είχε κατασχεθεί στο μεσοδιάστημα λόγω πλειστηριασμού.

Οι παράνομες απολαβές του 41χρονου ξεπερνούν τις 125.000 ευρώ, σύμφωνα με τις αρχές. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ έχει σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία που κατατέθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. 

Η απατηλή αγγελία του δικηγόρου βρίσκεται ακόμα αναρτημένη στο διαδίκτυο, ενώ εγείρονται ερωτηματικά για το πως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επέτρεψε την επαναλαμβανόμενη δέσμευση και αποδέσμευση του ακινήτου χωρίς να κινήσει κάποια εξεταστική διαδικασία.

Οι δικαιολογίες του δικηγόρου

Ο 41χρονος δικηγόρος, που επαγγέλλεται και υπάλληλος της Βουλής, έδωσε την απάντησή του στην εκπομπή, διατεινόμενος πως η διαδικασία ήταν καθ'όλα νόμιμη: «Είναι ψέματα οι καταγγελίες αυτές. Το ακίνητο είναι δικό μου και έχω και έγγραφο ότι θα βγει σε πλειστηριασμό τομ Μάιο του 2024».

«Όποιος και να έμπαινε θα είχε προστασία μόνο για 6 μήνες. Οι μισθώσεις αυτές έγιναν πριν βγει σε πλειστηριασμό το ακίνητο, υπό το σκοπό να μπορώ να εισπράττω ενοίκιο, ώστε να μπορέσω να καλύψω τους μισθωτές», προσθέτει ο 41χρονος, προβάλλοντας την ίδια δικαιολογία.

Συνεχίζοντας, ισχυρίστηκε πως δε γνώριζε πως γινόταν η διαχείριση του ακινήτου από τα μεσιτικά γραφεία: «Δεν είχα εικόνα από μεσιτικά γραφεία για το πόσο κάνει αυτό το ακίνητο. Προσπάθησα να βρω την καλύτερη τιμή. Συστηματικά γίνονται επιστροφές στους ανθρώπους. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εξαπάτησης».

Ο κατηγορούμενος τόνισε επίσης πως οι επιστροφές των προκαταβολών βρίσκονται υπό εξέλιξη και πως όλοι οι εμπλεκόμενοι θα αποζημιωθούν: «Να ξέρουν όσοι νιώθουν εξαπατημένοι ότι θα πάρουν τα χρήματά τους. Λυπάμαι για αυτή την κατάσταση».

Τι λένε πηγές της Βουλής

Πηγές της Βουλής αναφέρουν ότι: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, προσώπου που φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες επίδοξους ενοικιαστές διαμερίσματος του που παρουσιάζεται ως δικηγόρος και υπάλληλος της Βουλής, σας ενημερώνουμε πως ο εν λόγω έχει ήδη παυθεί οριστικώς από τα καθήκοντα του από το πειθαρχικό συμβούλιο της Βουλής για σωρεία σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων και έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον την Δικαιοσύνης για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA