Μενού
toyrkoi kataskopoi
Τούρκοι κατάσκοποι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Πόρο μετά από καταγγελία που έκαναν αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ότι κατέγραφαν με μη επανδρωμένο αεροσκάφος τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 58 και 48 ετών, θα οδηγηθούν στον ανακριτή σε τρεις μέρες από σήμερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τους ασκήθηκε δίωξη από τις εισαγγελικές Αρχές για κατασκοπεία.

Τι βρέθηκε στο drone τους

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του drone, αλλά και οι εκτιμήσεις τόσο της ΕΛΑΣ όσο και της ΕΥΠ, που ερευνά την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ έχει βρεθεί ενάμισι λεπτό πλάνα από το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο. Ωστόσο, οι ίδιες υπηρεσίες κάνουν λόγο πως δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση κατασκοπείας.

Τα πειστήρια, που είχαν στην κατοχή τους, όπως το μη επανδωμένο αεροσκάφος, τρεις κάμερες, μία μικροσκοπική κάμερα, δύο σκληροί δίκοι, αλλά και αυτοκόλλητα των «Γκρίζων Λύκων», έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας και εξετάζονται.

Το δρομολόγιό τους

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο άνδρες εισήλθαν στη χώρα τις τελευταίες μέρες με τα στοιχεία τους και δεν φαίνεται να κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα. Έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη και την περασμένη Πέμπτη (14/09) έφτασαν στη Σμύρνη.

Από εκεί με πλοίο πέρασαν στη Χίο και αμέσως με ferry boat αναχώρησαν για Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν στην περασμένη Παρασκευή. Ακολούθως, έφυγαν για Μονεμβασιά και Πόρο, όπου υπάρχει η σχετική βάση των νεοσύλλεκτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από μήνυση, που υπέβαλε σε βάρος τους το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο τους εντόπισε να πετούν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA