Μενού
Konstantinos polihronopoulos
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σε δράση του «Άλλου Ανθρώπου» | NDP PHOTO
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου που ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος έπειτα από το σχετικό πόρισμα της Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο MEGA, τέσσερις είναι οι λογαριασμοί που ελέγχονται από την Αρχή, οι οποίοι ανήκουν σε δύο συγγενικά πρόσωπα του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», μέσω των οποίων διακινήθηκαν από το 2020 πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, γύρω στα 600.000 ευρώ φαίνεται να έχουν μπει σε παικτικούς λογαριασμούς στο όνομα του Πολυχρονόπουλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σαν πρώτο συμπέρασμα, δεν φαίνεται να γίνονται αναλήψεις από τους παικτικούς λογαριασμούς.

 

«Δεν έχω πάρει ούτε σεντ»

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Star, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας δηλώνει ότι τα χρήματα που δόθηκαν για τον «Άλλο Άνθρωπο», πήγαν όλα στον «Άλλο Άνθρωπο».

«Έχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν περίμενα ποτέ μετά από 13 χρόνια καθημερινής δράσης και για 18-20 εκατομμύρια γεύματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, να βρεθώ απολογούμενος για αυτήν την δράση.

«Όλοι οι λογαριασμοί ήταν ατομικοί»

Όλοι οι λογαριασμοί αυτά τα 13 χρόνια, ήταν ατομικοί. Υπήρχε το ονοματεπώνυμο, το ΙΒΑΝ και το τηλέφωνο αναρτημένα για να συνεισφέρει ο κόσμος. Τις κάρτες αυτών των λογαριασμών, τις χειριζόμουν εγώ. Ήταν δύο. Στο όνομα της μητέρας μου ή στο όνομα του γαμπρού μου. Ο κόσμος κατέθετε χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς και ήξερε ότι τα κατέθετε σε ατομικούς λογαριασμούς», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Στη συνέχεια αναφέρει πως «καλά έκανε ο γαμπρός μου και έλεγε ότι δεν του άρεσε να μπαίνουν ξένα χρήματα στον λογαριασμό του αλλά ήξερε όταν μου έδινε την κάρτα του ότι τα λεφτά αυτά θα έμπαιναν για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας» και προσθέτε:

«Δεν έχω ούτε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα, ούτε καν παπάκι».

 

«Τα χρήματα που μπαίνανε στον λογαριασμό για τις ανάγκες του Άλλου Ανθρώπου, πηγαίνανε όλα στον Άλλον Άνθρωπο».

«Είναι 18-20 εκατ. μερίδες φαγητό» λέει ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας και συνεχίζει:

«Τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από τα 600.000 που λέει το πόρισμα. Δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς από τον Άλλο Άνθρωπο. Τι εγκληματική οργάνωση; Δεν έχω καταλάβει τι γράφει το πόρισμα, ούτε για εγκληματικές οργανώσεις. Χτυπώντας εμένα χτυπάνε τον Άλλο Άνθρωπο. Θα τους πω ένα πράγμα: χτυπήστε εμένα όχι τον Άλλο Άνθρωπο.

Έχω πει στον κόσμο να πηγαίνει να βλέπει πρώτα τι είναι αυτό και μετά να κρίνει αν πρέπει να δώσει. Η αλήθεια θα φανεί».

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου που πήρε την συνέντευξη, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν έχει παίξει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο της κοινωνικής κουζίνας σε τζόγο.  Δηλώνει ότι δεν έχει πάρει χρήματα για προσωπική του χρήση

Επίσης, σημειώνεται από το κανάλι πως ο ίδιος δεν έχει κανένα στοιχείο στα χέρια του για την διαδρομή του χρήματος από τους λογαριασμούς σε τυχερά παιχνίδια. Το πόρισμα δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια του. Του έχει κοινοποιηθεί η δέσμευση των λογαριασμών μέχρι σήμερα, δεν έχει αναλυτική ενημέρωση για το τι έχει συμβεί.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Star, οι δικηγόροι του Κώστα Πολυχρονόπουλου θα ζητήσουν το φάκελο της έρευνας βάση της οποίας εκδόθηκε και το πόρισμα -  καταπέλτης  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA