Μενού
  • Α-
  • Α+

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες 30 με 39 αλλά και 40 με 44 ετών. Μέσα σε λίγες ώρες τα ραντεβού για το εμβόλιο έχουν ξεπεράσει τις 120.000 και πλέον βρίσκονται προ των πυλών και νέες εμβολιαστικές γραμμές ώστε να συνεχιστεί ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης όταν και άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44, περίπου 45.000 έχουν σπεύσει να κλείσουν το ραντεβού τους ώστε να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ μέχρι και το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, είχαν εμβολιαστεί 500 πολίτες.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έρχονται από την ηλικιακή ομάδα 30-39, η πλατφόρμα για την οποία έχει ανοίξει από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Περισσότεροι από 120.000 έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν ενώ ο αριθμός εκείνων που έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση ξεπερνά τους 5.000.

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε οι σημερινές εικόνες από το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, καθώς σχηματίστηκαν ουρές από τους πολίτες που είχαν κλείσει ραντεβού.

Ανοσία της αγέλης το καλοκαίρι, με το εμβόλιο

Οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρούν οι εμβολιασμοί κάνουν όλο και πιθανό το σενάριο της ανοσίας της αγέλης στη χώρα μας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Αυτό επανέλαβε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θόδωρος Βασιλακόπουλος, που φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ, υποστήριξε πως: Η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός. Εκτίμησε, δε, ότι μέσα από τα εμβόλια που εξασφαλίσαμε θα φτάσουμε να εμβολιάζουμε 100.000 Έλληνες την ημέρα. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι αν όλα πάνε καλά θα επιτευχθεί ανοσία στα μέσα του καλοκαιριού.

https://www.ertflix.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2021/tv/news-themata-aprilios/20210429-deltio18-BASILAKOPOULOS.mp4&bgimg=https://www.ertflix.gr/wp-content/uploads/2021/04/20210429-deltio18-BASILAKOPOULOS.jpg

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις για εμβολιασμό στο σπίτι

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έκανε, επίσης, γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα, αλλά και ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα. 

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μπόνους για τους υγειονομικούς, στο χρόνο που πρέπει. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA