Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πιο κρύο μέρος στον πλανήτη Γη, η Ανταρκτική έγινε το... σκοτεινότερο εξαιτίας έκλειψης ηλίου που έγινε το Σάββατο (4/12). Ο ήλιος, η σελήνη και η γη ευθυγραμμίστηκαν στα νότια της Ανταρκτικής με αποτέλεσμα η μέρα να γίνει νύχτα. 

Διαβάστε ακόμη: Διάστημα: Ανακαλύφθηκε νέος εξωπλανήτης κοντά στη Γη - Το έτος του διαρκεί μόνο 8 ώρες

Σε αντίθεση με τις πρόσφατες ολικές εκλείψεις που παρατηρήθηκαν από τη Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ, αυτή τη φορά το εντυπωσιακό φαινόμενο ήταν ορατό μόνο στην Ανταρκτική, εξαλείφοντας το φως της ημέρας κατά το πέρασμά του. Αυτή είναι η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ανταρκτική από το 2003 και η τελευταία έκλειψη Ηλίου παγκόσμια μέχρι τον Απρίλιο του 2023.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) μετέδωσε την έκλειψη από την Ανταρκτική, ξεκινώντας από τις 08:30 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου και τελειώνοντας στις 10:37 π.μ. Την έκλειψη παρακολούθησαν επιστήμονες και τουρίστες που έδωσαν 40.000 δολάρια για να παρακολουθήσουν από κοντά το αστρονομικό φαινόμενο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA