Μενού
titanik
Φωτογραφία του Τιτανικού | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη ψηφιακή απεικόνιση του Τιτανικού, 111 χρόνια μετά το ναυάγιο στον Ατλαντικό έκρυβε εκπλήξεις για τους ερευνητές. Μάλιστα, ήρθαν για πρώτη φορά στο φως θησαυροί των επιβατών και πλέον η συζήτηση έχει πάρει «φωτιά» για ένα χρυσό κολιέ. 

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν από την εταιρεία Magellan Ltd που ανέλαβε την ψηφιακή απεικόνιση, απεικονίζονται αντικείμενα των 2.224 επιβαινόντων, από τους οποίους οι 1.517 υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με το lbc.co.uk, ανάμεσα στα κέρματα, τα ρολόγια και τα κοσμήματα, ξεχώρισε το χρυσό κολιέ το οποίο θεωρείται πως έχει το δόντι ενός μεγαλόδοντα, του μεγαλύτερου καρχαρίας που υπήρξε ποτέ πριν από εκατομμύρια χρόνια (καινοζωικός αιώνας) και υπολογίζεται ότι έφτανε μέχρι τα 25 μέτρα.

«Βρήκαμε ένα δόντι μεγαλόδοντος που έγινε κολιέ – είναι απίστευτο, απολύτως απίστευτο», είπε ο Richard Parkinson, διευθυντής της Magellan. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί εξέφρασαν αντιρρήσεις και ανέφεραν ότι το κολιέ μπορεί να προέρχεται από το δόντι ενός κοινού καρχαρία.

Πλέον, η εταιρεία πίσω από την ψηφιακή σάρωση σχεδιάζει τώρα να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες του περιδέραιου και άλλων αντικειμένων και να έρθει σε επαφή με τους απογόνους των 2.200 επιβατών του Τιτανικού όταν βυθίστηκε.

Η AI θα μελετήσει πλάνα των επιβατών, εστιάζοντας στα πρόσωπά τους και στα ρούχα που φορούσαν όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο, λίγες μέρες πριν ο Τιτανικός χτυπήσει το παγόβουνο το βράδυ της 14ης Απριλίου 1912.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.