Μενού
Ολική έκλειψη Ηλίου
Πέρασμα αστρονομικού φαινομένου από το Άγαλμα της Ελευθερίας | AP Photos / Yuki Iwamura
  • Α-
  • Α+

Η ολική έκλειψη Ηλίου αποτελεί πλέον παρελθόν, με εκατομμύρια ανθρώπους στη Βόρεια Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο να έχουν την ευκαιρία να δουν, τόσο από κοντά όσο και διαδικτυακά, το μοναδικό αστρονομικό φαινόμενο.

H ομάδα των social media της NASA Moon, του επίσημου λογαριασμού για το φεγγάρι και τη Γη, αποφάσισε με μία τρολ ανάρτηση στα social media, και με «μουσική υπόκρουση» από τη Britney Spears, να «μπλοκάρει» τον έτερο λογαριασμό NASA Sun & Space.

«Oops I did it again» γράφει η NASA Moon στην ανάρτησή της για τη NASA Sun & Space, αναφερόμενη πολύ απλά και κατανοητά στην έκλειψη Ηλίου και πώς γίνεται το φαινόμενο.

Έκλειψη Ηλίου: Ξανά το 2026

Η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται τον Αύγουστο του 2026, αλλά θα είναι ορατή κυρίως σε Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και περιοχές της Ρωσίας.

Εργαζόμενοι σε εστιατόρια στην του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη έκαναν διάλειμμα για να δουν την ηλιακή έκλειψη.

Το ίδιο συνέβη με περαστικούς και μπροστά από τη Γερουσία των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, εντυπωσιακά πλάνα κατέγραψε ο δορυφόρος της εταιρείας Starlink, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε ο ιδιοκτήτης της και δισεκατομμυριούχος, Ίλον Μασκ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA