Υπάρχει ένα θρεπτικό συστατικό στο λευκό ρύζι και τα ζυμαρικά που τα κάνει πιο θρεπτικά όταν τα τρώτε την επόμενη ημέρα.
Όταν πρόκειται για το ρύζι και τα μακαρόνια, είναι προτιμότερο να καταναλώνετε τα ολικής άλεσης, καθώς είναι πιο θρεπτικά. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να ενισχύσετε τη διατροφική αξία του λευκού ρυζιού και των λευκών ζυμαρικών.
Γενικά τα ζυμαρικά και το ρύζι χωνεύονται πολύ γρήγορα. Αυτό προκαλεί ταχεία αύξηση στο σάκχαρο του αίματος.
Και αυτή η απότομη αύξηση στο σάκχαρο δεν είναι καλή για την υγεία, ειδικά για άτομα με διαβήτη, γιατί μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές, αντίσταση στην ινσουλίνη και αίσθημα κόπωσης.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr
Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.