Μερικά χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, στην φύση και μακριά από την κίνηση και το άγχος της πόλης, υπάρχουν εκείνες οι ταβέρνες που είναι ο λόγος να μπεις στο αμάξι και να οδηγήσεις ως εκεί.
Ταβέρνες που έχουν χτίσει το όνομά τους πάνω στο καλό φαγητό που προσφέρουν, τηρώντας την υπόσχεσή τους, να μην προδώσουν την προτίμησή όσων τις επιλέγουν ξανά και ξανά.
1. Σταφυλόμελι, Κερατέα
Ο χώρος είναι ζεστός και παραδοσιακός και το πάρκινγκ εύκολο, αλλά μεριμνήστε να πάρετε ένα τηλέφωνο για να αποφύγετε τον χαμό και την αναμονή και φυσικά να μάθετε το μενού.
2. Βλάχικη Γάστρα-Γούλας, Ροδόπολη

Μελωμένο αρνάκι, σούβλες και κοκκινιστή προβατίνα, μερικά από τα περίφημα πιάτα της ξακουστής ταβέρνας στην εξοχή της Ροδόπολης που στα λιγοστά της τραπέζια χωράει τον κόσμο όλο. Με ιστορία από τη δεκαετία του '50, η ταβέρνα του Πέτρου Γούλα είναι από τις πρώτες στα καλά κρέατα, στην τέχνη του ψησίματος και της γάστρας αλλά και στην παρέα.
3. Θεόδωρος και Ελένη, Λεγραινά
Στην άλλη πλευρά του χάρτη, μεταφερόμαστε στις γεύσεις της θάλασσας και σε μια ζεστή και ατμοσφαιρική ψαροταβέρνα που αγαπάνε οι Αθηναίοι, καθώς προσφέρει νόστιμα αλλά και οικονομικά πιάτα για ψαροφαγία. Θα βρεις δροσερές σαλάτες, αχνιστά μύδια, ποιότητα στις πρώτες ύλες, γι' αυτό και η ταβέρνα γεμίζει και εκτός τουριστικής σεζόν.
4. Ο Μπαρμπα-Βασίλης, Καπανδρίτη

Το 1965 ο μπαρμπα-Βασίλης (ο οποίος δεν ζει πια) και η γυναίκα του, έφτιαξαν από την αρχή μια μπακαλοταβέρνα στην πλατεία Μικροχωρίου στο Καπανδρίτη, γύρω στα 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Με μεράκι, όρεξη και πολλά μαγειρέματα, έφτασαν σήμερα να έχουν μια ταβέρνα που κάθε σαββατοκύριακο σφύζει από ζωή και γεμίζει από τους Αθηναίους που αποζητούν μια ανάσα από την καθημερινότητα και μια θέση στη ζεστή σάλα με το αναμμένο τζάκι.
Κι' άμα έχει και καλό καιρό, απολαμβάνετε τις νοστιμιές του, στην φιλόξενη αυλή. Φυσικά, ο μπαρμπα-Βασίλης δεν έχει αποκτήσει άδικα τέτοιο όνομα. Η ταβέρνα-ψησταριά είναι γνωστή για τα λαχταριστά παϊδάκια, για το ζουμερό κοκορέτσι και την υποδειγματική συκωταριά στο τηγάνι.
5. Άγιος Μερκούριος, Βαρυμπόμπη
Σταθερή αξία στην επιλογή ταβέρνας στα πέριξ της Αθήνας, ο Άγιος Μερκούριος στη Βαρυμπόμπη, είναι από τις αγαπημένες επιλογές που προσφέρει εγγύηση στη γεύση. Με αμέτρητες επιλογές σε ορεκτικά και σαλάτες για να ξεκινήσεις, σου παρουσιάζει στη συνέχεια το δυνατό του χαρτί.
Λαχταριστά και ζουμερά κρέατα στα κάρβουνα, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, συκωταριά στο τηγάνι, και αρνίσια παϊδάκια λουκούμι. Τα σαββατοκύριακα δεν βρίσκεις εύκολα τραπέζι, γι' αυτό φρόντισε να προετοιμαστείς πριν πας.
Διαβάστε επίσης
ΙΟΝ, ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, Κάλας, Μέλισσα: Τι σημαίνουν και πώς προήλθαν τα ονόματα των ελληνικών εταιρειών
Πόσες ημέρες χρειάζονται για την αποτοξίνωση από το αλκοόλ των γιορτών
Ο ανανάς «ρουμπίνι» με τιμή πολύτιμου λίθου: 350 ευρώ για ένα φρούτο
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.