Οι τουρίστες σχεδόν πάντα, παθαίνουν ψύχωση με το σουβλάκι και ιδιαίτερα με το γύρο. Το φρεσκοκομμένο, σούπερ λιπαρό κρέας που βρίσκουν σε κάθε σουβλατζίδικο στο κέντρο, με τζατζίκι, μουστάρδα, ακόμα και αβοκάντο (!), τους στέλνει σε άλλο γαλαξία. Ο χρήστης του Reddit, Crafty-Analysis-1468, εικάζουμε καθώς έφευγε από την Ελλάδα, αποφάσισε να μάθει την αλήθεια, να βρει πώς φτιάχνεις γύρο στο σπίτι. Ρώτησε Έλληνες. Πήρε απαντήσεις, αρκούντως σουρεάλ.
Η σκληρή εκπαίδευση
από τον @Darksilver123
«Πρέπει να εκπαιδευτείς από τους ιερομοναχούς του γύρου στην Αντισαμοθρακοφολεγανδρονισο, για πολλές δεκαετίες»
(απάντηση του Crafty Analysis 1468: «με απέρριψαν γιατί χρησιμοποιήσουν το «μαλάκα» λάθος!»)
Μια σοβαρή οδηγία
από τον @loxagosnake
«Αν εννοείς το γύρο που βρίσκεις στα μαγαζιά, αυτό δεν είναι κάτι που το κάνουν οι άνθρωποι στο σπίτι, γιατί είναι δύσκολο να το μαγειρέψεις σωστά χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Κάθε μάγειρας έχει τη δική του συνταγή.
Η βασική ιδέα είναι ότι πρέπει να φτιάξεις μια σούβλα, με κομμένα μικρά κομμάτια κρέατος και αρκετά λίπη, όλα κατανεμημένα σε σωστή σειρά. Έχε στο νού σου, ότι στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε χοιρινό, σε σημείο υπερβολής, όχι μοσχάρι, όπως στις ΗΠΑ.
Αν αυτό φαίνεται μεγάλος μπελάς, μπορείς να φτιάξεις «το γύρο του φτωχού», χρησιμοποιώντας μπριζολάκια χοιρινού (στην Ελλάδα τα λέμε «πανσέτες», αλλά δεν είναι το ίδιο με την ιταλική πανσέτα, που έχει καλύτερη αναλογία κρέατος - λίπους. Μπορείς να κόψεις κομματάκια αυτές τις μπριζόλες και θα έχεις κάτι σαν γύρο.
Ως προς το μαγείρεμα, τίποτα δεν πλησιάζει την παρασκευή του γύρου στη σούβλα. Τα ζουμιά στην κορυφή και το αργό ψήσιμο είναι που φέρνουν τη γεύση. Έχω προσπαθήσει να βάλω σε τηγάνι κατεψυγμένο γύρο. Δεν ήταν το ίδιο.
Τελευταίο άλλα όχι αμελητέο, τα καρυκεύματα. Το πιο απλό όλων, να πασπαλίσεις το κρέας με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, κύμινο»
Μία προσθήκη τελευταίας στιγμής (!)
από τον @portishead
«To πιο δύσκολο είναι να βρεις κάποιο καλό βακτήριο e-coli να αγοράσεις»
Μια συνταγή για low budget γύρο
Από τον @argiris006
Τα έχουμε ξαναπεί εδώ. Αν και το να φτιάξεις γύρο κόστους 2 ευρώ όπως υπόσχεται το video, είναι κάπως μη ρεαλιστικό.
Και μια προσγείωση στην πραγματικότητα:
«Ο λόγος που είναι τόσο νόστιμος ο γύρος στα ελληνικά σουβλατζίδικα είναι επειδή αυτό που τρώμε είναι ένα πάρα πολύ επεξεργασμένο και ανθυγιεινό είδος χοιρινού. Οτιδήποτε και να κάνεις στο σπίτι δεν φτάνει ούτε στο ελάχιστο το πόσο βρώμικα νόστιμο είναι το ορίτζίναλ»
Η καλύτερη συμβουλή ήταν μόλις μια λέξη
Από τον @projohn7. «Παράγγειλε».
Διαβάστε επίσης
Πόσο πληρώνουμε για ένα σπίτι; Τα αδήλωτα ενοίκια, το πλαφόν και ο φόβος για νέα εκτίναξη των τιμών
Ο μπασκετμπολίστας που έπιασαν στα Τρίκαλα νομίζοντας πως είναι ο Παλαιοκώστας
Πέθανε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Στέλλα Καλησπεράτου
Big Brother: Αυτοί είναι οι 16 παίκτες που μπαίνουν στο σπίτι
«Σα να παίζει η Ελλάδα τελικό»: Η ιστορική συναυλία του ΛΕΞ στο Καυτανζόγλειο
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.