Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, το σπίτι προερχόμενου από τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού στις Βρυξέλλες, ήταν περικυκλωμένο απο αστυνομκούς, καθώς οι ελληνικές Αρχές είχαν επικοινωνήσει με τις βελγικές και τους ειχαν ζητήσει να γίνουν...σκιά του.

Δόθηκε εντολή να διακινηθεί το ένταλμα σύλληψης του καταδικασμένου χρυσαυγίτη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ υπήρχαν και μπλόκα στα αεροδρόμια του Βελγίου.

Ο Βέλγος δικαστής θα αποφασίσει

Τις επόμενες ημέρες ο καταδικασθείς ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός θα οδηγηθεί στον Βέλγο δικαστή, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει αν οι πράξεις για τις οποίες εχει καταδικασθεί στην Ελλάδα, είναι ποινικά κολάσιμες και στο Βέλγιο.

Αν δεν συναινέσει, ο Λαγός μπορεί να προσβάλει τη διαδικασία και να αφεθεί ακόμα και... ελεύθερος!

Τι θα γίνει αν το Βέλγιο αποφασίσει έκδοση 

Από τη στιγμή που ανάψει το «πράσινο φως» για την έκδοση του, τότε θα πρέπει να αποφασιστεί εάν Βέλγοι αστυνομικοί θα τον συνοδεύσουν μέχρι τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και θα τον παραδώσουν στις ελληνικές Αρχές ή εάν αστυνομικοί της Ασφάλειας θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για να παραλάβουν τον ευρωβουλευτή από εκεί.

Με βάση τα ισχύοντα για τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης «εάν το πρόσωπο συγκατατίθεται στην παράδοσή του, η απόφαση παράδοσης πρέπει να ληφθεί εντός 10 ημερών».

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες

Ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στις Βρυξέλλες, μετά και την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος,

Η άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο κινητοποίησε άμεσα τις ελληνικές δικαστικές αρχές οι οποίες προχώρησαν στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA