Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δικηγόρος του γηροκομείου στα Χανιά, το οποίο δέχεται σωρεία καταγγελιών για κακομεταχείριση ηλικιωμένων που κατέληξαν, πρόκειται να καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, την Τετάρτη του Πάσχα, 5 Μαΐου. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Νικόλαος Ρουσσόπουλος ζητά «να κληθούν και να καταθέσουν συμπληρωματικώς τουλάχιστον 20 μάρτυρες, συγγενείς φιλοξενουμένων και πρώην εργαζόμενοι, να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι υπάλληλοι των εμπλεκόμενων φορέων στον έλεγχο της λειτουργίας του οίκου από την Περιφέρεια, Πρόνοια, Υγειονομικό, ΕΟΔΥ και Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στη μονάδα και να εκφράσω την αγωνία διότι μέχρι σήμερα καλούνται και καταθέτουν μόνο οι ελάχιστοι καταγγέλλοντες ενώ δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα ουδείς άλλος».

«Σημειωτέον ότι τουλάχιστον 73 μάρτυρες που προτείνουμε είναι μάρτυρες αλήθειας και όχι μάρτυρες υπερασπίσεως όπως προφασίζονται. Επομένως στο στάδιο αυτό που βρισκόμαστε της προκαταρκτικής πρέπει να ακουστούν και οι δύο πλευρές ώστε ο ζυγός της Δικαιοσύνης να ισορροπήσει» αναφέρει ο κ. Ρουσσόπουλος.

Πριν από 10 χρόνια η πρώτη καταγγελία για κακομεταχείριση στο γηροκομείο

Μια καταγγελία για το γηροκομείο στα Χανιά φαίνεται πως έμεινε στο αρχείο από το 2010, έναν χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του.

Σύμφωνα με νέα καταγγελία, η ιστορία πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο, ακόμα και στο 2010.

Η εν λόγω δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων ξεκίνησε να λειτουργεί το 2009. Το 2010, ένα χρόνο μετά, υπήρξε επώνυμη καταγγελία από μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία είχε πάει εκεί τον συζυγό της, σύμφωνα με το Mega. 

Η καταγγελία αφορούσε σε κακομεταχείριση και δεν προχώρησε, έμεινε στο αρχείο. Με αφορμή όμως αυτή την καταγγελία έγινε έλεγχος στο γηροκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Συγκεκριμένα για τρία χρόνια, από το 2009 ως το 2012 το γηροκομείο αυτό λειτουργούσε χωρίς άδεια και υπήρχε απόφαση του τότε νομάρχη Χανίων να σφραγιστεί κάτι το οποίο δεν έγινε.

Η γυναίκα αυτή που έκανε πριν 11 χρόνια την καταγγελία βρίσκεται εν ζωή και σκοπεύει να καταθέσει στις Αρχές.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι μέσα στο 2020 τουλάχιστον 20 τρόφιμοι του γηροκομείου έφυγαν από αυτό.

Είτε για να πάνε σε κάποια άλλη μονάδα ηλικιωμένων είτε για να πάνε σε σπίτια συγγενών κι αυτοί οι άνθρωποι θα αναζητηθούν για να καταθέσουν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA