Μενού
  • Α-
  • Α+

Άνοιξε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, η πλατφόρμα για να κλείσουν το ραντεβού τους και να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, όσοι πολίτες ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 45 έως 49 ετών.

Η πλατφόρμα άνοιξε, αρχικά, για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, ενώ γύρω στις 8 το πρωί θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστεί με τα σκευάσματα όλων των εταιρειών - PfizerModerna, Johnson & Johnson, AstraZeneca - που θα είναι διαθέσιμα τον Μάιο στη χώρα.

Καθημερινά ρεκόρ εμβολιασμών

Μαζική είναι η συμμετοχή των νέων από 30-45 ετών στην επιχείρηση «Ελευθερία», καθώς μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό συνολικά 130.000 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 70.000 πολίτες 40-44 ετών. Από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί, μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα, 19.000 και 3.780 άτομα αντίστοιχα.

Μάλιστα, κάθε μέρα καταγράφεται ρεκόρ εμβολιασμών αγγίζοντας χθες, 30 Απριλίου, τους 3.097.693, εκ των οποίων τα 2.153.570 αφορούν στην πρώτη δόση, ενώ 944.123 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις. 

Λόγω του πρωτοφανούς ενδιαφέροντος που έχει καταγραφεί η κυβέρνηση αυξάνει τόσο τις γραμμές εμβολιασμού όσο και τα εμβολιαστικά κέντρα.

«Έχουμε αναπτύξει 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και θα προστεθούν κι άλλα μέχρι το τέλος Μαΐου. Τον Ιούνιο μπορεί να πλησιάσουμε και τα 2.000. Από την Τετάρτη οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν τις 95.000», δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Οι νέοι μπορούν να γίνουν η ασπίδα»

«Η πρόβλεψη είναι ότι τον χειμώνα θα χρειαστεί επικαιροποίηση των εμβολίων, οπότε αυτή τη στιγμή θα πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, γιατί όσο τους αργούμε τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πρόβλημα με την επόμενη επίθεση του ιού», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ερευνητής γιατρός Γιώργος Παυλάκης.

«Αν συνεχίσει η επιδημία και δίνουμε χώρο στον ιό θα έχουμε κι άλλο επιδημικό κύμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA