Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Απεργία: Χειρόφρενο τραβάνε σήμερα τα ΜΜΜ - Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ η Αθήνα

Χειρόφρενο τραβάνε τα ΜΜΜ σήμερα καθώς σωματεία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία

Δύσκολες προμηνύονται οι μετακινήσεις των πολιτών σήμερα καθώς χειρόφρενο τραβάνε συρμοί του Μετρό του ΗΣΑΠ και του Τραμ λόγω 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα σωματεία των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρόλεϊ και τα πλοία στα λιμάνια δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Στάση εργασίας και στον Προαστιακό

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με ανακοίνωσή της εχτές ενημέρωσε ότι θα υπάρξει 3ωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 έως 13:00 σήμερα Πέμπτη και για αυτό θα υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Συνδικαλιστικές ενώσεις καλούν σε 24ωρη απεργία

Να σημειωθεί ότι όλες οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με κοινή πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ έχουν κλάνει καλέσματα για 24ωρη απεργία.

Την ίδια στιγμή, θα κινητοποιήσει τις δυνάμεις του και το ΠΑΜΕ, προχωρώντας σε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση. ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, ενώ το ΠΑΜΕ μια ώρα νωρίτερα στο Σύνταγμα.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#απεργία #Μετρό #Λεωφορεία